REKLAMA
:brightness(2):contrast(2):rgb(2,-2,0):sharpen(0.2,0.2,true)/pl/recipe/6EZ_mgJe3_1W_Vvh6ExJ/9e8a128db271478eb24439a9e13dae.jpeg)
Źródło: MaharaMK from Getty Images
Zupa warzywna z brokułami i grzybami
Przepis na zupę warzywną z brokułami, która jest pełna witamin, minerałów i błonnika.
REKLAMA
Składniki
porcje
4
- 1 kawałek brokuły
- 200 g Maślaki
- 1 l Rosół warzywny
- 1 łyżeczka sól
- 1 łyżeczka pieprz czarny mielony
- 2 kawałek ziemniaki
- 2 kawałek marchewki
- 1 kawałek czerwona papryka
- natka pietruszki
Najnowsze ulotki
REKLAMA
Procedura
45 min.
1. Krok
Warzywa kroimy w kostkę, brokuł na różyczki.
2. Krok
Do dużego garnka wlej rosół warzywny i doprowadź go do wrzenia.
3. Krok
Dodaj warzywa i grzyby, gotuj zupę przez 20 - 25 minut.
4. Krok
Dodaj sól i pieprz, gotuj jeszcze przez 5 minut.
5. Krok
Zostaw zupę na chwilę do ostygnięcia i podawaj posypaną natką pietruszki.