REKLAMA

Źródło: georgedolgikh from Canva

Zupa szparagowa ze śmietaną

Doskonała zupa szparagowa ze śmietaną, którą można łatwo i szybko przygotować.

REKLAMA

Składniki

porcje
4
  • 500 g Szparagi Dodano do
  • 200 ml krem do gotowania Dodano do
  • 1 szt The Onion Dodano do
  • 2 szt czosnek Dodano do
  • 1 łyżka sól i pieprz Dodano do
REKLAMA

Procedura

30 min.
1. Krok

Najpierw oczyść szparagi i pokrój je na mniejsze kawałki. Cebulę i czosnek również obierz i drobno posiekaj.

2. Krok

Na patelni rozgrzej olej, dodaj cebulę i czosnek, a następnie smaż do momentu, aż cebula stanie się szklista. Następnie dodaj posiekaną szparagę i smaż ją razem z cebulą i czosnkiem przez 5 minut.

3. Krok

Dodaj do patelni ze szparagami 1 l wody, sól i pieprz. Przykryj i gotuj na średnim ogniu około 15 minut.

4. Krok

Po upływie 15 minut dodaj do zupy śmietankę do gotowania i dobrze wymieszaj. Pozwól jej jeszcze chwilę pogotować.

5. Krok

Zblenduj gotowy zupę blenderem do gładkiej konsystencji.

Najnowsze przepisy

Najnowsze przepisy

Reels

Nowy

Górne kategorie

Ciasta

379 przepisy

Dania mięsne

1113 przepisy

Obiad

2157 przepisy

Ciastka

349 przepisy

Fermentacja

75 przepisy

Ciasta i desery

1370 przepisy

Zupy i buliony

345 przepisy

Gotowane

1452 przepisy

Na patelni

560 przepisy

Łosoś

63 przepisy