REKLAMA
:brightness(2):contrast(2):rgb(2,-2,0):sharpen(0.2,0.2,true)/pl/recipe/62YYzZTX1NSOEYaMTodt/d73c5e4056225424962de6c5944d95.jpeg)
Źródło: georgedolgikh from Canva
Zupa szparagowa ze śmietaną
Doskonała zupa szparagowa ze śmietaną, którą można łatwo i szybko przygotować.
REKLAMA
Składniki
porcje
4
- 500 g Szparagi
- 200 ml krem do gotowania
- 1 szt The Onion
- 2 szt czosnek
- 1 łyżka sól i pieprz
Najnowsze ulotki
REKLAMA
Procedura
30 min.
1. Krok
Najpierw oczyść szparagi i pokrój je na mniejsze kawałki. Cebulę i czosnek również obierz i drobno posiekaj.
2. Krok
Na patelni rozgrzej olej, dodaj cebulę i czosnek, a następnie smaż do momentu, aż cebula stanie się szklista. Następnie dodaj posiekaną szparagę i smaż ją razem z cebulą i czosnkiem przez 5 minut.
3. Krok
Dodaj do patelni ze szparagami 1 l wody, sól i pieprz. Przykryj i gotuj na średnim ogniu około 15 minut.
4. Krok
Po upływie 15 minut dodaj do zupy śmietankę do gotowania i dobrze wymieszaj. Pozwól jej jeszcze chwilę pogotować.
5. Krok
Zblenduj gotowy zupę blenderem do gładkiej konsystencji.