REKLAMA

Źródło: chandlervid85 via Freepik

Zupa krem z Papryki

Wegański krem z papryki to jedno z najsmaczniejszych i najzdrowszych dań, które można przygotować w bardzo krótkim czasie. Jest doskonałym uzupełnieniem diety dla każdego, kto ceni zdrowe, naturalne produkty. Ten krem sprawdzi się jako przystawka, danie główne, czy dodatek do chleba czy grilla.

REKLAMA

Składniki

porcje
4
  • 3 czerwone Papryki Dodano do
  • 1 biała The Onion Dodano do
  • 1 l bulionu Dodano do
  • sól do smaku Dodano do
  • pieprz do smaku Dodano do
  • 2 łyżki oliwy z oliwek Dodano do
  • 1 Łyżka startego parmezanu (opcjonalnie) Dodano do
REKLAMA

Procedura

30 min.
1. Krok

Papryki myjemy, przekrawamy na pół i usuwamy gniazda nasienne. Kładziemy na blasze skórą do góry i pieczemy w piekarniku rozgrzanym do 200 stopni przez około 20 minut, do momentu aż skórka nie zacznie pękać.

2. Krok

Cebulę i czosnek obieramy i kroimy w drobną kostkę. Na patelni, na rozgrzanej oliwie, podsmażamy cebulę i czosnek do momentu aż będą szklane.

3. Krok

Upieczone papryki wkładamy do garnka, dodajemy podsmażoną cebulę i czosnek, zalewamy bulionem i gotujemy około 10 minut.

4. Krok

Zupę blendujemy na gładki krem i doprawiamy do smaku solą i pieprzem.

5. Krok

Podajemy z grzankami lub posypane startym parmezanem.

Najnowsze przepisy

Najnowsze przepisy

Reels

Nowy

Górne kategorie

Ciasta

379 przepisy

Dania mięsne

1113 przepisy

Obiad

2157 przepisy

Ciastka

349 przepisy

Ciasta i desery

1370 przepisy

Gotowane

1452 przepisy

Na patelni

560 przepisy

Śniadanie

470 przepisy

Kolacja

2016 przepisy

Deser

1521 przepisy

Zupy i buliony

345 przepisy