REKLAMA

Źródło: Dar1930 from Getty Images

Zupa koperkowa

Zupa koperkowa charakteryzuje się charakterystycznym smakiem i aromatem kopru. Wystarczy dodać kilka podstawowych składników, aby uzyskać doskonałą zupę.

REKLAMA

Składniki

porcje
4
  • 1 szt The Onion Dodano do
  • 2 goździki czosnek Dodano do
  • 1 szt ziemniak Dodano do
  • 50 g masło Dodano do
  • 2 łyżka stołowa mąka zwykła specjalna Dodano do
  • 2 łyżka stołowa koperek Dodano do
  • 2 l woda Dodano do
  • 200 ml krem do gotowania Dodano do
REKLAMA

Procedura

45 min.
1. Krok

Przygotuj wszystkie składniki. Cebulę i ziemniaki obierz i pokrój na małe kawałki. Czosnek obierz i przeciśnij.

2. Krok

Na patelni na rozpuszczonym maśle podsmaż cebulę, ziemniaki i czosnek. Następnie dodaj mąkę i koperek. Do mieszanki wlej wodę i gotuj.

3. Krok

Gdy składniki zmiękną, odłóż trochę ziemniaków na bok, zblenduj zupę blenderem ręcznym. Następnie dodaj śmietanę do gotowania, wymieszaj i pozostaw na chwilę, aby się gotować.

4. Krok

Na koniec dopraw zupę solą i pieprzem do smaku, a następnie posyp drobno posiekanym koprem.

Najnowsze przepisy

Najnowsze przepisy

Reels

Nowy

Górne kategorie

Ciasta

379 przepisy

Obiad

2157 przepisy

Dania mięsne

1113 przepisy

Ciastka

349 przepisy

Ciasta i desery

1370 przepisy

Gotowane

1452 przepisy

Na patelni

560 przepisy

Śniadanie

470 przepisy

Kolacja

2016 przepisy

Deser

1521 przepisy

Zupy i buliony

345 przepisy