REKLAMA
Źródło: Dar1930 from Getty Images
Zupa koperkowa
Zupa koperkowa charakteryzuje się charakterystycznym smakiem i aromatem kopru. Wystarczy dodać kilka podstawowych składników, aby uzyskać doskonałą zupę.
REKLAMA
Składniki
porcje
4
- 1 szt The Onion
- 2 goździki czosnek
- 1 szt ziemniak
- 50 g masło
- 2 łyżka stołowa mąka zwykła specjalna
- 2 łyżka stołowa koperek
- 2 l woda
- 200 ml krem do gotowania
Najnowsze ulotki
REKLAMA
Procedura
45 min.
1. Krok
Przygotuj wszystkie składniki. Cebulę i ziemniaki obierz i pokrój na małe kawałki. Czosnek obierz i przeciśnij.
2. Krok
Na patelni na rozpuszczonym maśle podsmaż cebulę, ziemniaki i czosnek. Następnie dodaj mąkę i koperek. Do mieszanki wlej wodę i gotuj.
3. Krok
Gdy składniki zmiękną, odłóż trochę ziemniaków na bok, zblenduj zupę blenderem ręcznym. Następnie dodaj śmietanę do gotowania, wymieszaj i pozostaw na chwilę, aby się gotować.
4. Krok
Na koniec dopraw zupę solą i pieprzem do smaku, a następnie posyp drobno posiekanym koprem.