REKLAMA
Zupa kluski
Zupa jarzynowa z kluskami
REKLAMA
Składniki
porcje
4
Narzędzia
- 200 g Warzywo korzeniowe
- Pietruszka
- kalarepa
- 1 pory
- masło
- Kurkuma
- sól
- Czarny pieprz
Kluski
- 1 jajko
- 1 łyżeczka masło
- 3 łyżka stołowa semolina
Najnowsze ulotki
REKLAMA
Procedura
20 min.
1. Krok
Na maśle podsmażamy pora.
2. Krok
Dodajemy pokrojoną w kostkę warzywa, przyprawy i dusimy przez chwilę.
3. Krok
Dodajemy przyprawy i zalewamy wodą.
4. Krok
Gotujemy do miękkości.
5. Krok
Wszystkie składniki na haluski wymieszamy, dodamy więcej kaszy jeśli to konieczne.
6. Krok
Jeśli warzywa są miękkie, to przez sitko na kopytka wrzucamy je do wody.
7. Krok
Gotujemy, aż wypłyną na powierzchnię i odstawiamy.
8. Krok
Smacznego!