REKLAMA
Źródło: FB: Varenie je radosť
Zupa jajeczna
Tradycyjna zupa jajeczna, która jest szybka w przygotowaniu i wszyscy ją uwielbiamy.
REKLAMA
Składniki
porcje
4
- 2 szt jajka
- 2 łyżeczka Draskać całe
- 2 łyżka stołowa mąka zwykła specjalna
- 2 łyżka stołowa masło
- 2 szt ziemniak
- 1 łyżeczka Czerwona papryka mielona
- sól i pieprz
- Młynarka nadmuchowa
Najnowsze ulotki
REKLAMA
Procedura
30 min.
1. Krok
Na suchej patelni delikatnie podgrzewamy kumin, a potem dodajemy masło.
2. Krok
Wszystko posypujemy mieloną papryką, mąką i przygotowujemy zasmażkę.
3. Krok
Stopniowo dodajemy zimną wodę i mieszamy mieszaninę trzepaczką, a następnie gotujemy przez chwilę.
4. Krok
Dodajemy wodę według potrzeb i dodajemy pokrojone ziemniaki, sól, pieprz.
5. Krok
Na koniec ubijemy jajka w misce i dolewamy je do zupy, ciągle mieszając.