:brightness(2):contrast(2):rgb(2,-2,0):sharpen(0.2,0.2,true)/pl/recipe/7z4IF9QdIx89yZ7m14nI/8d37ef9659a3fc91ff2d60128df4fb.jpeg)
Zupa jajeczna z parówką
Doskonała i prosta zupa, którą można przygotować w mgnieniu oka z składników, które zawsze mamy w domu.
Składniki
- 1 średnia cebula
- 320 g Oczyszczone ziemniaki
- 10 g masło
- 100 g Pary
- 1100 ml woda
- 2 jajka
- 2 ząbki czosnku
- 10 g Dziecięca kaszka pszenna
- umyta i drobno posiekana pietruszka
- Zdrap cały
- sól
- Czerwony mielony pieprz
- Przyprawa do zupy maggi
Najnowsze ulotki
Procedura
Na suchym patelniu obsmażamy całą kiełbasę, dodajemy masło i pozostawiamy do rozpuszczenia. Dodajemy drobno pokrojoną cebulę i lekko smażymy.
Obrane ziemniaki kroimy na drobno, niektóre ziemniaki blendujemy, będą nam służyły do zagęszczania zupy zamiast mąki. Resztę ziemniaków dodajemy do cebuli wraz z pokrojonymi parówkami i dusimy chwilę, a następnie zalewamy resztą wody i dodajemy także zmiksowane ziemniaki.
Dodajemy sól, czerwoną mieloną paprykę i doprowadzamy do wrzenia. Gotujemy około 15 minut.
Jeśli mamy ugotowane ziemniaki, dodajemy rozbełtane jajka i kaszę manną, gotujemy to jeszcze przez chwilę. Na końcu dodajemy natkę i doprawiamy przyprawą do zupy lub dosalamy. Zdejmujemy z ognia i możemy podawać. Smacznego.