REKLAMA
Zupa jajeczna z parówką

Zupa jajeczna z parówką

Doskonała i prosta zupa, którą można przygotować w mgnieniu oka z składników, które zawsze mamy w domu.

REKLAMA

Składniki

porcje
4
  • 1 średnia cebula Dodano do
  • 320 g Oczyszczone ziemniaki Dodano do
  • 10 g masło Dodano do
  • 100 g Pary Dodano do
  • 1100 ml woda Dodano do
  • 2 jajka Dodano do
  • 2 ząbki czosnku Dodano do
  • 10 g Dziecięca kaszka pszenna Dodano do
  • umyta i drobno posiekana pietruszka Dodano do
  • Zdrap cały Dodano do
  • sól Dodano do
  • Czerwony mielony pieprz Dodano do
  • Przyprawa do zupy maggi Dodano do
REKLAMA

Procedura

30 min.
1. Krok

Na suchym patelniu obsmażamy całą kiełbasę, dodajemy masło i pozostawiamy do rozpuszczenia. Dodajemy drobno pokrojoną cebulę i lekko smażymy.

2. Krok

Obrane ziemniaki kroimy na drobno, niektóre ziemniaki blendujemy, będą nam służyły do zagęszczania zupy zamiast mąki. Resztę ziemniaków dodajemy do cebuli wraz z pokrojonymi parówkami i dusimy chwilę, a następnie zalewamy resztą wody i dodajemy także zmiksowane ziemniaki.

3. Krok

Dodajemy sól, czerwoną mieloną paprykę i doprowadzamy do wrzenia. Gotujemy około 15 minut.

4. Krok

Jeśli mamy ugotowane ziemniaki, dodajemy rozbełtane jajka i kaszę manną, gotujemy to jeszcze przez chwilę. Na końcu dodajemy natkę i doprawiamy przyprawą do zupy lub dosalamy. Zdejmujemy z ognia i możemy podawać. Smacznego.

Najnowsze przepisy

Najnowsze przepisy

Reels

Nowy

Górne kategorie

Ciasta

379 przepisy

Obiad

2157 przepisy

Dania mięsne

1113 przepisy

Ciastka

349 przepisy

Ciasta i desery

1370 przepisy

Gotowane

1452 przepisy

Na patelni

560 przepisy

Śniadanie

470 przepisy

Kolacja

2016 przepisy

Deser

1521 przepisy

Zupy i buliony

345 przepisy