REKLAMA
Zupa jajeczna z parówką

Zupa jajeczna z parówką

Doskonała i prosta zupa, którą można przygotować w mgnieniu oka z składników, które zawsze mamy w domu.

REKLAMA

Składniki

porcje
4
  • 1 średnia cebula Dodano do
  • 320 g Oczyszczone ziemniaki Dodano do
  • 10 g masło Dodano do
  • 100 g Pary Dodano do
  • 1100 ml woda Dodano do
  • 2 jajka Dodano do
  • 2 ząbki czosnku Dodano do
  • 10 g Dziecięca kaszka pszenna Dodano do
  • umyta i drobno posiekana pietruszka Dodano do
  • Zdrap cały Dodano do
  • sól Dodano do
  • Czerwony mielony pieprz Dodano do
  • Przyprawa do zupy maggi Dodano do
REKLAMA

Procedura

30 min.
1. Krok

Na suchym patelniu obsmażamy całą kiełbasę, dodajemy masło i pozostawiamy do rozpuszczenia. Dodajemy drobno pokrojoną cebulę i lekko smażymy.

2. Krok

Obrane ziemniaki kroimy na drobno, niektóre ziemniaki blendujemy, będą nam służyły do zagęszczania zupy zamiast mąki. Resztę ziemniaków dodajemy do cebuli wraz z pokrojonymi parówkami i dusimy chwilę, a następnie zalewamy resztą wody i dodajemy także zmiksowane ziemniaki.

3. Krok

Dodajemy sól, czerwoną mieloną paprykę i doprowadzamy do wrzenia. Gotujemy około 15 minut.

4. Krok

Jeśli mamy ugotowane ziemniaki, dodajemy rozbełtane jajka i kaszę manną, gotujemy to jeszcze przez chwilę. Na końcu dodajemy natkę i doprawiamy przyprawą do zupy lub dosalamy. Zdejmujemy z ognia i możemy podawać. Smacznego.

Najnowsze przepisy

Najnowsze przepisy

Reels

Nowy

Górne kategorie

Ciasta

379 przepisy

Kolacja

2011 przepisy

Dania mięsne

1108 przepisy

Śniadanie

468 przepisy

Deser

1521 przepisy

Awokado

51 przepisy

Obiad

2157 przepisy