REKLAMA

Źródło: Canva

Zupa gulaszowa

Gęsta, rozgrzewająca zupa, która ma w sobie tyle dobrych rzeczy, że idealnie sprawdzi się też jako drugie danie.

REKLAMA

Składniki

porcje
4
  • 30 g smalcu Dodano do
  • 40 g cebuli Dodano do
  • 150 g wołowiny Dodano do
  • 150 g wieprzowiny Dodano do
  • 400 g ziemniaków Dodano do
  • 1 szt startej pietruszki Dodano do
  • 1 szt startej marchewki Dodano do
  • 2 l wody Dodano do
  • sól Dodano do
  • pieprz Dodano do
  • papryka mielona słodka Dodano do
  • 100 ml przecieru pomidorowego Dodano do
REKLAMA

Procedura

60 min.
1. Krok

Cebulę drobno posiekaną podsmaż na smalcu, dodaj pokrojoną paprykę i wołowinę.

2. Krok

Natychmiast posól mięso, dodaj kminek, mieloną paprykę i startą marchewkę z pietruszką.

3. Krok

Gdy wołowina będzie gotowa, dodaj wieprzowinę. Dobrze wymieszaj i pozwól wieprzowinie się upiec. Przykryj wodą i gotuj, aż mięso będzie miękkie. Gdy mięso jest miękkie, dodajemy pokrojone w kostkę ziemniaki, a gdy ziemniaki się ugotują, dodajemy przecier.

Najnowsze przepisy

Najnowsze przepisy

Reels

Nowy

Górne kategorie

Ciasta

379 przepisy

Dania mięsne

1113 przepisy

Obiad

2157 przepisy

Ciastka

349 przepisy

Fermentacja

75 przepisy

Ciasta i desery

1370 przepisy

Zupy i buliony

345 przepisy

Gotowane

1452 przepisy

Na patelni

560 przepisy

Łosoś

63 przepisy