REKLAMA
:brightness(2):contrast(2):rgb(2,-2,0):sharpen(0.2,0.2,true)/pl/recipe/xL6r4WHnum1r4FoQPn_U/521ad8cbf74a569261de7aa6c3ce73.jpeg)
Źródło: Canva
Zupa gulaszowa
Gęsta, rozgrzewająca zupa, która ma w sobie tyle dobrych rzeczy, że idealnie sprawdzi się też jako drugie danie.
REKLAMA
Składniki
porcje
4
- 30 g smalcu
- 40 g cebuli
- 150 g wołowiny
- 150 g wieprzowiny
- 400 g ziemniaków
- 1 szt startej pietruszki
- 1 szt startej marchewki
- 2 l wody
- sól
- pieprz
- papryka mielona słodka
- 100 ml przecieru pomidorowego
Najnowsze ulotki
REKLAMA
Procedura
60 min.
1. Krok
Cebulę drobno posiekaną podsmaż na smalcu, dodaj pokrojoną paprykę i wołowinę.
2. Krok
Natychmiast posól mięso, dodaj kminek, mieloną paprykę i startą marchewkę z pietruszką.
3. Krok
Gdy wołowina będzie gotowa, dodaj wieprzowinę. Dobrze wymieszaj i pozwól wieprzowinie się upiec. Przykryj wodą i gotuj, aż mięso będzie miękkie. Gdy mięso jest miękkie, dodajemy pokrojone w kostkę ziemniaki, a gdy ziemniaki się ugotują, dodajemy przecier.