REKLAMA

Źródło: Ewgenija_s from Canva

Zupa dyniowa Hokkaido

Kremowa zupa z dyni Hokkaido to klasyczny przepis na jesienną zupę, pełną wyrazistego smaku i pięknego pomarańczowego koloru. To idealne rozgrzewające danie na chłodne jesienne dni.

REKLAMA

Składniki

porcje
4
  • 1 szt Mała dynia Hokkaido Dodano do
  • 1 szt duża cebula Dodano do
  • 2 Goździki Czosnek Dodano do
  • 1 Łyżki Oliwa z oliwek Dodano do
  • 1 Łyżka Sole Dodano do
  • 12 łyżki Pieprz mielony Dodano do
  • 1 Łyżka Mielony cynamon Dodano do
  • 12 łyżki Mielona gałka muszkatołowa Dodano do
  • 1 l Bulion warzywny Dodano do
  • 200 ml Kremy Dodano do
REKLAMA

Procedura

45 min.
1. Krok

Dynię umyć, usunąć pestki i pokroić na mniejsze kawałki. Obierz i posiekaj cebulę i czosnek.

2. Krok

Rozgrzać oliwę na patelni i podsmażyć cebulę na złoty kolor. Dodać czosnek i smażyć przez kolejne kilka minut.

3. Krok

Dodaj dynię i wszystkie przyprawy na patelnię, wymieszaj i gotuj na wolnym ogniu przez 10 minut pod przykryciem.

4. Krok

Dodaj bulion warzywny, wymieszaj i gotuj przez kolejne 20 minut, aż dynia całkowicie zmięknie.

5. Krok

Następnie zmiksuj wszystko na gładką zupę i dodaj śmietanę.

Najnowsze przepisy

Najnowsze przepisy

Reels

Nowy

Górne kategorie

Ciasta

379 przepisy

Dania mięsne

1113 przepisy

Obiad

2157 przepisy

Ciastka

349 przepisy

Fermentacja

75 przepisy

Ciasta i desery

1370 przepisy

Zupy i buliony

345 przepisy

Gotowane

1452 przepisy

Na patelni

560 przepisy

Łosoś

63 przepisy