REKLAMA
Zupa dyniowa Hokkaido z imbirem
Smaczny przepis na zupę z dyni hokkaido z imbirem.
REKLAMA
Składniki
porcje
4
- 1 kawałek Hokkaido
- 1 kawałek The Onion
- 2 łyżki Oliwa z oliwek
- 1 l Bulion warzywny
- 200 ml Bita śmietana
- Kawałek świeżego imbiru
- Sól i mielony czarny pieprz
Najnowsze ulotki
REKLAMA
Procedura
45 min.
1. Krok
Oczyść dynię, usuń pestki i pokrój na mniejsze kawałki.
2. Krok
Obierz i drobno posiekaj cebulę, czosnek i imbir.
3. Krok
Rozgrzać oliwę na patelni, dodać cebulę, czosnek, imbir i smażyć, aż cebula będzie miękka i złocista.
4. Krok
Następnie dodaj dynię, wymieszaj wszystko razem i gotuj na wolnym ogniu przez kolejne 5 minut.
5. Krok
Po chwili wlej do zupy bulion warzywny lub wodę i gotuj, aż dynia będzie całkowicie miękka.
6. Krok
Zmiksuj zupę, aż będzie gładka. Jeśli zupa jest zbyt gęsta, dodaj odrobinę wody.
7. Krok
Dopraw solą i pieprzem do smaku.
8. Krok
Na koniec dodać bitą śmietanę, wymieszać i pozostawić na chwilę na wolnym ogniu.
9. Krok
Podawać zupę udekorowaną pestkami dyni.