REKLAMA
Źródło: Danler from Getty Images
Zupa czosnkowa z grzankami
Ta zupa czosnkowa z grzankami z pewnością rozgrzeje Cię w chłodne jesienne dni.
REKLAMA
Składniki
porcje
4
- 1 szt Główka czosnku
- 1 szt The Onion
- 1 Łyżka Masło
- 1 l Bulion
- 2 łyżki Mąka
- 1 szt jajko
- chleb
- sól
- Papryka mielona
- pieprz czarny mielony
Najnowsze ulotki
REKLAMA
Procedura
60 min.
1. Krok
Rozgrzać patelnię i podsmażyć posiekaną cebulę na maśle na złoty kolor. Dodać obrany i drobno posiekany czosnek.
2. Krok
Gdy czosnek i cebula nieco się zrumienią, oprószyć je mąką i szybko wymieszać. Następnie wlej bulion. Pozostaw zupę na małym ogniu przez około 20 minut.
3. Krok
W międzyczasie usmażyć pokrojony w kostkę chleb na oleju na patelni.
4. Krok
Dodaj roztrzepane jajko do zupy i gotuj przez chwilę.
5. Krok
Na koniec dopraw zupę solą, papryką i czarnym pieprzem.