REKLAMA

Zupa chrzanowa

Tradycyjna polska zupa na bazie chrzanu. Idealna na chłodne dni, ze względu na swoje rozgrzewające właściwości.

REKLAMA

Składniki

porcje
4

składniki

  • 1 sztuka cukinia średniej wielkości Dodano do
  • 1 sztuka mała cebula Dodano do
  • 2 zęby czosnek Dodano do
  • 2 łyżki masło Dodano do

zupa

  • 12 Okulary Tarty chrzan Dodano do
  • 2 litry Bulion Dodano do
  • 1 szkło Śmietana Dodano do
  • 1 łyżeczka sól Dodano do
  • 12 łyżeczki biały pieprz Dodano do
REKLAMA

Procedura

60 min.
1. Krok

Pokrój cukinię, cebulę i czosnek na małe kawałki, a następnie podsmaż na maśle.

2. Krok

Dodaj starty chrzan do warzyw i smaż przez kolejne 2 minuty.

3. Krok

Do garnka dodaj warzywa i chrzan, następnie zalej bulionem. Gotuj na małym ogniu przez około 30 minut.

4. Krok

Przełóż zupę do blendera i zmiksuj na gładko.

5. Krok

Przelej zupę z powrotem do garnka, dodaj śmietanę 18% i dopraw do smaku solą i pieprzem. Gotuj na małym ogniu przez kolejne 10 minut.

6. Krok

Podawaj gorąco, z kromką chleba.

Najnowsze przepisy

Najnowsze przepisy

Reels

Nowy

Górne kategorie

Obiad

2166 przepisy

Zupy i buliony

347 przepisy

Ciasta i desery

1371 przepisy

Dania mięsne

1123 przepisy

Śniadanie

476 przepisy

Kolacja

2027 przepisy

Deser

1524 przepisy

Ciastka

352 przepisy

Ciasta

379 przepisy

Makaron

240 przepisy