REKLAMA

Zupa chrzanowa

Tradycyjna polska zupa na bazie chrzanu. Idealna na chłodne dni, ze względu na swoje rozgrzewające właściwości.

REKLAMA

Składniki

porcje
4

składniki

  • 1 sztuka cukinia średniej wielkości Dodano do
  • 1 sztuka mała cebula Dodano do
  • 2 zęby czosnek Dodano do
  • 2 łyżki masło Dodano do

zupa

  • 12 Okulary Tarty chrzan Dodano do
  • 2 litry Bulion Dodano do
  • 1 szkło Śmietana Dodano do
  • 1 łyżeczka sól Dodano do
  • 12 łyżeczki biały pieprz Dodano do
REKLAMA

Procedura

60 min.
1. Krok

Pokrój cukinię, cebulę i czosnek na małe kawałki, a następnie podsmaż na maśle.

2. Krok

Dodaj starty chrzan do warzyw i smaż przez kolejne 2 minuty.

3. Krok

Do garnka dodaj warzywa i chrzan, następnie zalej bulionem. Gotuj na małym ogniu przez około 30 minut.

4. Krok

Przełóż zupę do blendera i zmiksuj na gładko.

5. Krok

Przelej zupę z powrotem do garnka, dodaj śmietanę 18% i dopraw do smaku solą i pieprzem. Gotuj na małym ogniu przez kolejne 10 minut.

6. Krok

Podawaj gorąco, z kromką chleba.

Najnowsze przepisy

Najnowsze przepisy

Reels

Nowy

Górne kategorie

Ciasta

379 przepisy

Obiad

2157 przepisy

Fermentacja

75 przepisy

Dania mięsne

1113 przepisy

Ciastka

349 przepisy

Zupy i buliony

345 przepisy

Gotowane

1452 przepisy

Bez pieczenia

185 przepisy

Łosoś

63 przepisy

Śniadanie

470 przepisy