REKLAMA
Zupa chrzanowa
Tradycyjna polska zupa na bazie chrzanu. Idealna na chłodne dni, ze względu na swoje rozgrzewające właściwości.
REKLAMA
Składniki
porcje
4
składniki
- 1 sztuka cukinia średniej wielkości
- 1 sztuka mała cebula
- 2 zęby czosnek
- 2 łyżki masło
zupa
- 1⁄2 Okulary Tarty chrzan
- 2 litry Bulion
- 1 szkło Śmietana
- 1 łyżeczka sól
- 1⁄2 łyżeczki biały pieprz
Najnowsze ulotki
REKLAMA
Procedura
60 min.
1. Krok
Pokrój cukinię, cebulę i czosnek na małe kawałki, a następnie podsmaż na maśle.
2. Krok
Dodaj starty chrzan do warzyw i smaż przez kolejne 2 minuty.
3. Krok
Do garnka dodaj warzywa i chrzan, następnie zalej bulionem. Gotuj na małym ogniu przez około 30 minut.
4. Krok
Przełóż zupę do blendera i zmiksuj na gładko.
5. Krok
Przelej zupę z powrotem do garnka, dodaj śmietanę 18% i dopraw do smaku solą i pieprzem. Gotuj na małym ogniu przez kolejne 10 minut.
6. Krok
Podawaj gorąco, z kromką chleba.