REKLAMA
Źródło: Jess Ho from Pexels
Ziemniaki gotowane w skórce
Jednym ze sposobów przygotowania ziemniaków jest ugotowanie ich w skórkach. Przygotowanie tego przepisu jest szybkie i nie wymaga wysiłku. Praktycznie, trzeba tylko upewnić się, że nie zapomni się wyjąć ziemniaków z garnka na czas.
REKLAMA
Składniki
porcje
4
- 1 kg Ziemniaki, małe i okrągłe
- sól
- Masło do serwowania
- Pietruszka
Najnowsze ulotki
REKLAMA
Procedura
30 min.
1. Krok
Dokładnie umyj ziemniaki pod bieżącą wodą.
2. Krok
Gotować pod przykryciem.
3. Krok
Użyj widelca, aby sprawdzić, które są ugotowane.
4. Krok
Następnie odlej wodę i pozostaw je w garnku na kolejne 5 minut.
5. Krok
Podawać posmarowane masłem i posypane natką pietruszki.