REKLAMA
:brightness(2):contrast(2):rgb(2,-2,0):sharpen(0.2,0.2,true)/pl/recipe/z6vBpeIIBiYK70CT-kkU/6e9decb30672dc99c70481b15c293b.jpeg)
Źródło: GMVozd from Getty Images Signature
Zapiekane naleśniki z szynką i serem
Klasyczny przepis na zapiekane naleśniki z szynką i serem.
REKLAMA
Składniki
porcje
4
Naleśniki
- 200 g mąka zwykła specjalna
- 500 ml mleko
- 2 jajka
- 1 Szczypta sól
Nadzienie
- 200 g szynka
- 200 g sery
Zapisz tłumaczenie
- mąka samozbrylająca
- Roztopione masło
- mleko
- krem do gotowania
Najnowsze ulotki
REKLAMA
Procedura
60 min.
1. Krok
Przygotuj ciasto na naleśniki, mieszając mąkę, mleko, jajka i sól.
2. Krok
Upiecz naleśniki na patelni.
3. Krok
Rozłożyć naleśniki i na każdy położyć plasterki szynki i sera.
4. Krok
Zwin naleśniki i połóż je na natłuszczonym naczyniu do pieczenia.
5. Krok
Na patelni rozgrzej masło i wymieszaj je z mąką i mlekiem, aby powstał gęsty krem.
6. Krok
Dodaj do niej śmietanę i wymieszaj.
7. Krok
Przelej mieszankę na naleśniki i posyp ją natką pietruszki.
8. Krok
Naleśniki piecz w nagrzanym piekarniku do 180°C przez 20 minut.