REKLAMA
:brightness(2):contrast(2):rgb(2,-2,0):sharpen(0.2,0.2,true)/pl/recipe/hEtsL8wut_uH7zOfmhd1/0f459f4860fb0045fc464a4e6e0f82.jpeg)
Źródło: hanbr from Getty Images
Wołowina z sosem chrzanowym
Przepis na pyszny rostbef z wyśmienitym sosem chrzanowym.
REKLAMA
Składniki
porcje
4
- 1 kg Wołowina
- 3 goździki Czosnek
- 150 g średni chrzan
- 200 ml Bita śmietana
- 1 Łyżka Zwykła mąka
- olej
- Sól, świeżo zmielony czarny pieprz
Najnowsze ulotki
REKLAMA
Procedura
150 min.
1. Krok
Zacznij od rozgrzania piekarnika do 180 stopni. Mięso dopraw solą i pieprzem i obtocz w oliwie. Zróbmy to równomiernie, aby było zrównoważone w smaku. 2.
2. Krok
Następnie włóż do naczynia do pieczenia i piecz przez około 2 godziny. Podczas pieczenia należy od czasu do czasu polewać je tłuszczem, co sprawi, że mięso będzie soczyste i nie będzie suche.
3. Krok
Z pozostałego tłuszczu przygotować sos. Dodać zmiażdżony czosnek i krótko podsmażyć. Następnie dodać starty chrzan, mąkę i chwilę smażyć.
4. Krok
Na koniec wlać śmietanę, wymieszać i gotować na wolnym ogniu przez kilka minut. Polać mięso sosem chrzanowym.