REKLAMA
Źródło: manyakotic from Getty Images
Wołowina na groszku
Przepis na wyśmienitą wołowinę duszoną na groszku.
REKLAMA
Składniki
porcje
4
- 500 g wołowina
- 200 g groszek
- 1 szt The Onion
- 2 szt czosnek
- 2 łyżka stołowa olej
- 1 łyżeczka mielona czerwona papryka
- 1 łyżeczka Sól
- 1 łyżeczka pieprz czarny mielony
Najnowsze ulotki
REKLAMA
Procedura
60 min.
1. Krok
Pokrój mięso na mniejsze kawałki, posól i popieprz.
2. Krok
Na patelni rozgrzej olej i dodaj posiekaną cebulę. Smaż ją, aż stanie się miękka i złocista.
3. Krok
Dodaj przeciśnięty czosnek i mieloną paprykę, a następnie mieszaj.
4. Krok
Dodaj mięso i smaż je ze wszystkich stron.
5. Krok
Gdy mięso jest już obsmażone i dusi się przez chwilę samo, dodaj groch i trochę wody. Mięso z grochem dusimy około 30 minut.