REKLAMA

Źródło: margouillatphotos from Getty Images

Wołowina na czerwonym winie

Przepis na pyszną wołowinę na czerwonym winie z marchewką.

REKLAMA

Składniki

porcje
4
  • 700 g Wołowina Dodano do
  • Butelka czerwonego wina Dodano do
  • 2 kawałek marchew Dodano do
  • 2 kawałek The Onion Dodano do
  • 2 goździki Czosnek Dodano do
  • 2 łyżka stołowa Mąka Dodano do
  • Tymianek Dodano do
  • Majeranek Dodano do
  • sól Dodano do
  • Czarny pieprz Dodano do
  • olej Dodano do
  • 1 łyżka stołowa Bulion wołowy (opcjonalnie) Dodano do
REKLAMA

Procedura

150 min.
1. Krok

Pokrój mięso na mniejsze kawałki i posól. Następnie obtoczyć w mące.

2. Krok

Rozgrzać olej na patelni i obsmażyć mięso ze wszystkich stron. Wyjąć zrumienione mięso na talerz.

3. Krok

Na tej samej patelni podsmażyć drobno posiekaną cebulę i marchewkę, dodać zmiażdżony czosnek.

4. Krok

Gdy warzywa lekko się zrumienią, dodaj mięso z powrotem na patelnię, zalej winem. Wino powinno całkowicie przykryć mięso. Jeśli jest go za mało, można dodać bulion wołowy.

5. Krok

Następnie dodać przyprawy (tymianek, majeranek, sól, pieprz) i powoli dusić pod przykryciem na małym ogniu przez około 2 godziny.

6. Krok

Tak przygotowaną wołowinę w czerwonym winie można podawać z ryżem lub chlebem.

Najnowsze przepisy

Najnowsze przepisy

Reels

Nowy

Górne kategorie

Ciasta

379 przepisy

Obiad

2157 przepisy

Dania mięsne

1113 przepisy

Ciastka

349 przepisy

Ciasta i desery

1370 przepisy

Gotowane

1452 przepisy

Na patelni

560 przepisy

Śniadanie

470 przepisy

Kolacja

2016 przepisy

Deser

1521 przepisy

Zupy i buliony

345 przepisy