REKLAMA
Wiewiórka

Wiewiórka

Wyśmienite i szybkie ciasto z kawałkami jabłka i orzechów .

REKLAMA

Składniki

porcje
6
  • 340 g mąki tortowej Dodano do
  • 4 jajka Dodano do
  • 50 g posiekanej czekolady deserowej Dodano do
  • 2 jablka Dodano do
  • 1 łyżeczka proszku do pieczenia Dodano do
  • 1 łyżeczka sody oczyszczonej Dodano do
  • 1 Łyżka cynamonu Dodano do
REKLAMA

Procedura

60 min.
1. Krok

Mąkę przesiewamy wraz z sodą oczyszczoną , cynamonem . Jajka ubijamy z cukrem na puszystą masę dodajemy lekkim strumieniem olej i po łyżce mieszanki produktów sypkich . Mieszamy na najmniejszych obrotach miksera do połączenia się składników . Na koniec dodajemy obrane i pokrojone w kostkę jabłka , orzechy , rodzynki i czekoladę . Wszystko dokładnie mieszamy za pomocą łyżki ( ciasto jest dość gęste )

Wiewiórka - etap przygotowania 1
2. Krok

Gotową masę przekładamy do keksówki wyłożonej papierem do pieczenia , wyrównujemy . Pieczemy około 45 - 50 minut w temperaturze 170 °C .

Wiewiórka - etap przygotowania 1
3. Krok

Po upieczeniu ciasto wyciągamy i studzimy .

Wiewiórka - etap przygotowania 1

Najnowsze przepisy

Najnowsze przepisy

Reels

Nowy

Górne kategorie

Ciasta

379 przepisy

Dania mięsne

1113 przepisy

Obiad

2157 przepisy

Fermentacja

75 przepisy

Ciastka

349 przepisy

Ciasta i desery

1370 przepisy

Zupy i buliony

345 przepisy

Gotowane

1452 przepisy

Na patelni

560 przepisy

Łosoś

63 przepisy