REKLAMA
:brightness(2):contrast(2):rgb(2,-2,0):sharpen(0.2,0.2,true)/pl/recipe/AYjB66GDizTMjswBsmy-/48f5845bde1c97a76ba0a74616feba.jpeg)
Źródło: vikif from Getty Images
Wieprzowina w sosie pomidorowym
Przepis na świetną wieprzowinę w sosie pomidorowym, którą przyrządzam przynajmniej raz w tygodniu.
REKLAMA
Składniki
porcje
4
- 700 g wieprzowiny
- 2 szt Duża cebula
- 3 goździki Czosnek
- 400 g Przecier pomidorowy
- 2 łyżeczka Sole
- 1 łyżeczka Papryka mielona
- 1⁄2 łyżeczka pieprz czarny mielony
- 1⁄2 litry wody
- 4 łyżki Oliwa z oliwek
- 2 łyżki Bulion
Najnowsze ulotki
REKLAMA
Procedura
90 min.
1. Krok
Zaczynam od pokrojenia mięsa na małe kawałki. Następnie smażę je na oliwie z oliwek, aż uzyskają ładny złoty kolor.
2. Krok
Następnie dodaję posiekaną cebulę i cienko pokrojony ogórek.
3. Krok
Teraz dodaję koncentrat pomidorowy, sól, paprykę i pieprz. Wszystko mieszam i dodaję połowę wody i bulionu. Gotuję wszystko na małym ogniu przez około godzinę, aż mięso będzie całkowicie miękkie. Jeśli sos jest zbyt gęsty, dodaję trochę więcej wody.