REKLAMA
Wieprzowina szarpana

Wieprzowina szarpana

Klasyk kuchni Amerykańskiej . Idealne do burgerów , wrapów , kebabów czy na szybką przekąskę . https://gabciakowegotowanie24.blogspot.com/2022/03/wieprzowina-szarpana.html

REKLAMA

Składniki

porcje
6
  • 1 kg mięsa wieprzowego Dodano do
  • 100 g margaryny Dodano do
  • 1 litry około wody Dodano do
  • 3 łyżki oliwy z oliwek Dodano do
  • 5 łyżki przyprawy do mięsa Knorr Dodano do
  • 12 łyżeczki papryki ostrej Dodano do
  • Curry Dodano do
  • pieprz czarny mielony Dodano do
  • Majeranek Dodano do
REKLAMA

Procedura

600 min.
1. Krok

Mięso myjemy i kroimy na mniejsze kawałki (ale nie za małe) Doprawiamy przyprawami , polewamy oliwa z oliwek i pozostawiany na 12 godzin w chłodnym miejscu .

Wieprzowina szarpana - etap przygotowania 1
2. Krok

Następnie do garnka wrzucamy margarynę i obsmażamy na fajny brązowo złoty kolor , zalewamy woda tak by mięso było przykryte i dusimy około 4 godzin . Po uduszeniu mięso rozrywamy za pomocą dwóch widelców .

Najnowsze przepisy

Najnowsze przepisy

Reels

Nowy

Górne kategorie

Dania mięsne

1110 przepisy

Zupy i buliony

345 przepisy

Kolacja

2013 przepisy

Deser

1521 przepisy

Ciasta

379 przepisy

Bez pieczenia

184 przepisy

Słowacki

110 przepisy

Śniadanie

470 przepisy

Obiad

2157 przepisy

Ciastka

349 przepisy