REKLAMA
Źródło: Rogerio_Andrade from Getty Images
Wieprzowina naturalna z musztardą
Smaczna wieprzowina podawana na naturalny sposób z musztardą. Idealny wybór na zwykły, codzienny obiad.
REKLAMA
Składniki
porcje
4
Wieprzowina
- 500 g Karkówka wieprzowa
- 2 szt The Onion
- 1 szt czosnek
- 3 szt marchewki
- 1 łyżeczka Tekst
- 2 szt liść laurowy
- 2 łyżeczka Tymianek
Musztarda
- 4 łyżeczka Musztarda
Najnowsze ulotki
REKLAMA
Procedura
45 min.
1. Krok
Mięso kroimy na mniejsze kawałki, solimy, skrapiamy oliwą z oliwek i dobrze mieszamy.
2. Krok
Na patelni rozgrzej oliwę z oliwek, dodaj wieprzowinę i usmaż z każdej strony.
3. Krok
Do naczynia do zapiekania dodajemy pokrojoną cebulę, czosnek, marchew, liść laurowy i tymianek. Dodajemy pieczone mięso i zalewamy bulionem tak, aby mięso było ledwo przykryte.
4. Krok
Piec w piekarniku na 180 stopni przez około 30 minut, aż mięso nie będzie miękkie.
5. Krok
Podane mięso podajemy z musztardą.