REKLAMA

Źródło: Taiftin from Getty Images

Wieprzowina na kwasnej kapuście

Chrupiąca wieprzowina pieczona z kwasną kapustą.

REKLAMA

Składniki

porcje
4

Główne składniki

  • 4 Kawałki Wieprzowina karé Dodano do
  • 500 gramy kapusta kiszona Dodano do
  • 2 Kawałki The Onion Dodano do
  • 2 Kawałki ząbki czosnku Dodano do
  • 2 łyżeczki słodka papryka Dodano do

Przyprawy i olej

  • 2 łyżeczki sól i pieprz Dodano do
  • 2 łyżki stołowe olej roślinny Dodano do
REKLAMA

Procedura

90 min.
1. Krok

Rozgrzej piekarnik do 180 °C.

2. Krok

Na patelni rozgrzej olej roślinny i usmaż na nim schab z obu stron. Usmażony schab odłóż na papierowy ręcznik.

3. Krok

Na tej samej patelni podsmaż posiekaną cebulę do złotego koloru. Dodaj posiekany czosnek i smaż kolejne 2 minuty.

4. Krok

Dodaj kiszoną kapustę i gotuj przez kolejne 5 minut. Następnie dodaj słodką paprykę, sól, mielony czarny pieprz i dobrze wymieszaj.

5. Krok

Do brytfanny włożyć kiszoną kapustę, na nią karkówkę i piec razem około 60 minut.

Najnowsze przepisy

Najnowsze przepisy

Reels

Nowy

Górne kategorie

Ciasta

379 przepisy

Obiad

2157 przepisy

Dania mięsne

1113 przepisy

Ciastka

349 przepisy

Ciasta i desery

1370 przepisy

Gotowane

1452 przepisy

Na patelni

560 przepisy

Śniadanie

470 przepisy

Kolacja

2016 przepisy

Deser

1521 przepisy

Zupy i buliony

345 przepisy