REKLAMA
Źródło: Taiftin from Getty Images
Wieprzowina na kwasnej kapuście
Chrupiąca wieprzowina pieczona z kwasną kapustą.
REKLAMA
Składniki
porcje
4
Główne składniki
- 4 Kawałki Wieprzowina karé
- 500 gramy kapusta kiszona
- 2 Kawałki The Onion
- 2 Kawałki ząbki czosnku
- 2 łyżeczki słodka papryka
Przyprawy i olej
- 2 łyżeczki sól i pieprz
- 2 łyżki stołowe olej roślinny
Najnowsze ulotki
REKLAMA
Procedura
90 min.
1. Krok
Rozgrzej piekarnik do 180 °C.
2. Krok
Na patelni rozgrzej olej roślinny i usmaż na nim schab z obu stron. Usmażony schab odłóż na papierowy ręcznik.
3. Krok
Na tej samej patelni podsmaż posiekaną cebulę do złotego koloru. Dodaj posiekany czosnek i smaż kolejne 2 minuty.
4. Krok
Dodaj kiszoną kapustę i gotuj przez kolejne 5 minut. Następnie dodaj słodką paprykę, sól, mielony czarny pieprz i dobrze wymieszaj.
5. Krok
Do brytfanny włożyć kiszoną kapustę, na nią karkówkę i piec razem około 60 minut.