REKLAMA

Źródło: FB: Varenie je radosť.

Wieprzowina na czosnku

Duszona wieprzowina w czosnku z warzywami, odpowiednia na lunch lub kolację.

REKLAMA

Składniki

porcje
4
  • 800 g wieprzowina Dodano do
  • 6 goździki Czosnek Dodano do
  • 1 kawałek The Onion Dodano do
  • 3 kawałek marchew Dodano do
  • 1 kawałek pieprz zielony Dodano do
  • 50 ml Oleje Dodano do
  • Sól i mielony czarny pieprz Dodano do
  • Mielona papryka do przyprawienia Dodano do
  • woda Dodano do
REKLAMA

Procedura

60 min.
1. Krok

Wieprzowinę pokroić w mniejszą kostkę. Doprawić solą i pieprzem, wymieszać i odstawić na chwilę. W międzyczasie pokroić warzywa na małe kawałki.

2. Krok

Rozgrzać olej na patelni i dodać posiekaną cebulę. Dusić pod przykryciem przez kilka minut, aby cebula zmiękła. Dodać całe ząbki czosnku i smażyć jeszcze przez kilka minut.

3. Krok

Dodaj mięso na patelnię. Ważne jest, aby pozwolić mięsu odpocząć przez minutę lub dwie z jednej strony przed mieszaniem, aby mięso nabrało ładnego złotego koloru. Następnie mieszaj co jakiś czas, aby wieprzowina była równomiernie zrumieniona z każdej strony.

4. Krok

Gdy wieprzowina zrumieni się ze wszystkich stron, dodaj resztę warzyw (marchew i paprykę). Wymieszaj mieszankę i dodaj odrobinę wody, soli i pieprzu.

5. Krok

Dusić na średnim ogniu pod przykryciem przez około 1 godzinę. Kluczem jest gotowanie na wolnym ogniu w niższej temperaturze, aby mięso zmiękło, ale nie wyschło.

Najnowsze przepisy

Najnowsze przepisy

Reels

Nowy

Górne kategorie

Ciasta

379 przepisy

Dania mięsne

1113 przepisy

Obiad

2157 przepisy

Fermentacja

75 przepisy

Ciastka

349 przepisy

Ciasta i desery

1370 przepisy

Zupy i buliony

345 przepisy

Gotowane

1452 przepisy

Na patelni

560 przepisy

Łosoś

63 przepisy