REKLAMA

Źródło: FB: Varenie je radosť.

Wieprzowina na czosnku

Duszona wieprzowina w czosnku z warzywami, odpowiednia na lunch lub kolację.

REKLAMA

Składniki

porcje
4
  • 800 g wieprzowina Dodano do
  • 6 goździki Czosnek Dodano do
  • 1 kawałek The Onion Dodano do
  • 3 kawałek marchew Dodano do
  • 1 kawałek pieprz zielony Dodano do
  • 50 ml Oleje Dodano do
  • Sól i mielony czarny pieprz Dodano do
  • Mielona papryka do przyprawienia Dodano do
  • woda Dodano do
REKLAMA

Procedura

60 min.
1. Krok

Wieprzowinę pokroić w mniejszą kostkę. Doprawić solą i pieprzem, wymieszać i odstawić na chwilę. W międzyczasie pokroić warzywa na małe kawałki.

2. Krok

Rozgrzać olej na patelni i dodać posiekaną cebulę. Dusić pod przykryciem przez kilka minut, aby cebula zmiękła. Dodać całe ząbki czosnku i smażyć jeszcze przez kilka minut.

3. Krok

Dodaj mięso na patelnię. Ważne jest, aby pozwolić mięsu odpocząć przez minutę lub dwie z jednej strony przed mieszaniem, aby mięso nabrało ładnego złotego koloru. Następnie mieszaj co jakiś czas, aby wieprzowina była równomiernie zrumieniona z każdej strony.

4. Krok

Gdy wieprzowina zrumieni się ze wszystkich stron, dodaj resztę warzyw (marchew i paprykę). Wymieszaj mieszankę i dodaj odrobinę wody, soli i pieprzu.

5. Krok

Dusić na średnim ogniu pod przykryciem przez około 1 godzinę. Kluczem jest gotowanie na wolnym ogniu w niższej temperaturze, aby mięso zmiękło, ale nie wyschło.

Najnowsze przepisy

Najnowsze przepisy

Reels

Nowy

Górne kategorie

Obiad

2152 przepisy

Zupy i buliony

345 przepisy

Dania mięsne

1104 przepisy

Kolacja

2008 przepisy

Ciasta i desery

1368 przepisy

Śniadanie

463 przepisy

Deser

1518 przepisy

Ciastka

346 przepisy

Szybkie posiłki

2025 przepisy

Ciasta

378 przepisy