REKLAMA

Źródło: Debbi Smirnoff via Getty Images

Wegański sos do pieczenia

Pyszna i prosta wegańska wersja klasycznego sosu do pieczenia. Idealny do puree ziemniaczanego, smażonego tofu i więcej.

REKLAMA

Składniki

porcje
4
  • 1 Kawałek cebula Dodano do
  • 2 Palce czosnek Dodano do
  • 1 Łyżka przecier pomidorowy Dodano do
  • 250 ml bulion warzywny Dodano do
  • 50 ml Sos sojowy Dodano do
  • 1 Szczypta sól Dodano do
  • 1 Szczypta pieprz Dodano do
  • 1 Łyżka oliwa z oliwek Dodano do
REKLAMA

Procedura

20 min.
1. Krok

1. Aby przygotować wegański sos do pieczenia, obierz i posiekaj cebulę i czosnek.

2. Krok

2. W rondlu podgrzewamy oliwę z oliwek i smażymy w niej cebulę i czosnek.

3. Krok

3. Dodaj przecier pomidorowy i krótko podduś.

4. Krok

4. Zdeglutuj bulionem warzywnym i sosem sojowym.

5. Krok

5. Przypraw wegański sos do pieczenia solą i pieprzem i gotuj na małym ogniu około 10 minut.

Najnowsze przepisy

Najnowsze przepisy

Reels

Nowy

Górne kategorie

Ciasta

379 przepisy

Obiad

2157 przepisy

Dania mięsne

1113 przepisy

Ciastka

349 przepisy

Ciasta i desery

1370 przepisy

Gotowane

1452 przepisy

Na patelni

560 przepisy

Śniadanie

470 przepisy

Kolacja

2016 przepisy

Deser

1521 przepisy

Zupy i buliony

345 przepisy