REKLAMA
Źródło: Debbi Smirnoff via Getty Images
Wegański sos do pieczenia
Pyszna i prosta wegańska wersja klasycznego sosu do pieczenia. Idealny do puree ziemniaczanego, smażonego tofu i więcej.
REKLAMA
Składniki
porcje
4
- 1 Kawałek cebula
- 2 Palce czosnek
- 1 Łyżka przecier pomidorowy
- 250 ml bulion warzywny
- 50 ml Sos sojowy
- 1 Szczypta sól
- 1 Szczypta pieprz
- 1 Łyżka oliwa z oliwek
Najnowsze ulotki
REKLAMA
Procedura
20 min.
1. Krok
1. Aby przygotować wegański sos do pieczenia, obierz i posiekaj cebulę i czosnek.
2. Krok
2. W rondlu podgrzewamy oliwę z oliwek i smażymy w niej cebulę i czosnek.
3. Krok
3. Dodaj przecier pomidorowy i krótko podduś.
4. Krok
4. Zdeglutuj bulionem warzywnym i sosem sojowym.
5. Krok
5. Przypraw wegański sos do pieczenia solą i pieprzem i gotuj na małym ogniu około 10 minut.