REKLAMA

Źródło: ANDREA CUSCUNA from Getty Images

Wegański mascarpone

Ten przepis to delikatna, kremowa wegańska wersja włoskiego mascarpone. Składa się tylko z czterech składników i doskonale pasuje do każdego ciasta lub dania, gdzie potrzebny jest tradycyjny mascarpone.

REKLAMA

Składniki

porcje
1
  • 200 g Surowe orzechy nerkowca Dodano do
  • 120 ml Schłodzone pełnotłuste mleko kokosowe Dodano do
  • 2 łyżka stołowa przecier jabłkowy Dodano do
  • 1 łyżka moka sól morska Dodano do
REKLAMA

Procedura

55 min.
1. Krok

Namocz nerkowce. Włóż nerkowce do zimnej wody i namaczaj je przez co najmniej 4 godziny lub całą noc. To pomoże zmiękczyć nerkowce.

2. Krok

Przesiej i opłucz orzechy nerkowca. Następnie wrzuć orzechy do blendera.

3. Krok

Dodaj solę morską, mleko kokosowe i puree jabłkowe.

4. Krok

Mieszaj składniki, aż stanie się kremowe i gładkie.

5. Krok

Umieść sitko na dużej misce i wyłóż je gaza. Wlej do środka mieszankę i pozwól, żeby nadmiar płynu odciekł. Pozostaw na 30-40 minut.

6. Krok

Zwin gazę i wyciśnij nadmiar płynu. Pozostały materiał w gazy to wegański mascarpone.

7. Krok

Przechowuj w lodówce i zużyj w ciągu tygodnia.

Najnowsze przepisy

Najnowsze przepisy

Reels

Nowy

Górne kategorie

Zupy i buliony

346 przepisy

Dania mięsne

1117 przepisy

Obiad

2161 przepisy

Śniadanie

473 przepisy

Kolacja

2022 przepisy

Deser

1522 przepisy

Ciastka

350 przepisy

Ciasta

379 przepisy

Ciasta i desery

1370 przepisy