REKLAMA
Źródło: Pexels
Wątróbka
Pyszny przepis na często pomijaną wątróbkę.
REKLAMA
Składniki
porcje
2
- 500 g wątróbki z kurczaka
- 2 cebule
- 2 ząbki czosnku
- 2 łyżki masło
- 1 Łyżka mąki
- sól i pieprz do smaku
- natka pietruszki do dekoracji
Najnowsze ulotki
REKLAMA
Procedura
20 min.
1. Krok
Cebulę i czosnek pokrój w kostkę.
2. Krok
W garnku rozpuść masło i podsmaż cebulę i czosnek na średnim ogniu, aż cebula zmięknie.
3. Krok
Dodaj wątróbkę z kurczaka i smaż przez około 5 minut, mieszając od czasu do czasu.
4. Krok
Dodaj czerwone wino i bulion drobiowy, doprowadź do wrzenia.
5. Krok
Wymieszaj mąkę z śmietaną i wlej do garnka, mieszając, aż sos zgęstnieje.
6. Krok
Dopraw solą i pieprzem do smaku.
7. Krok
Podawaj gorącą wątróbkę z sosem, posypaną natką pietruszki.