REKLAMA
Źródło: IvanSpasic from Getty Images
Wafle na mleku w proszku
Kruche, domowe wafelki stanowią doskonałą przekąskę i są łatwe do przygotowania. Sekretem ich smaku jest mleko w proszku, które dodaje im wyjątkowego aromatu. Podawaj je z ulubionym dżemem, kremem czekoladowym lub po prostu na sucho - są tak pyszne, że zachwycą wszystkich!
REKLAMA
Składniki
porcje
8
- 4 łyżki kakao
- 2 Okulary Mleko w proszku
- 1 szkło cukier
- 1 kostka masło
- 1⁄2 Okulary mleko
Najnowsze ulotki
REKLAMA
Procedura
35 min.
1. Krok
Umieść masło, cukier i mleko w rondlu.
2. Krok
Doprowadzić do wrzenia, dodać kakao i gotować przez 5 minut.
3. Krok
Pozostawić mieszaninę do ostygnięcia.
4. Krok
Powoli dodawać mleko w proszku do zimnej masy i mieszać. Rozprowadzić masę na waflach, lekko je obciążyć i pozostawić w lodówce do zastygnięcia.