REKLAMA

Źródło: IvanSpasic from Getty Images

Wafle na mleku w proszku

Kruche, domowe wafelki stanowią doskonałą przekąskę i są łatwe do przygotowania. Sekretem ich smaku jest mleko w proszku, które dodaje im wyjątkowego aromatu. Podawaj je z ulubionym dżemem, kremem czekoladowym lub po prostu na sucho - są tak pyszne, że zachwycą wszystkich!

REKLAMA

Składniki

porcje
8
  • 4 łyżki kakao Dodano do
  • 2 Okulary Mleko w proszku Dodano do
  • 1 szkło cukier Dodano do
  • 1 kostka masło Dodano do
  • 12 Okulary mleko Dodano do
REKLAMA

Procedura

35 min.
1. Krok

Umieść masło, cukier i mleko w rondlu.

2. Krok

Doprowadzić do wrzenia, dodać kakao i gotować przez 5 minut.

3. Krok

Pozostawić mieszaninę do ostygnięcia.

4. Krok

Powoli dodawać mleko w proszku do zimnej masy i mieszać. Rozprowadzić masę na waflach, lekko je obciążyć i pozostawić w lodówce do zastygnięcia.

Najnowsze przepisy

Najnowsze przepisy

Reels

Nowy

Górne kategorie

Ciasta

379 przepisy

Dania mięsne

1113 przepisy

Obiad

2157 przepisy

Fermentacja

75 przepisy

Ciastka

349 przepisy

Ciasta i desery

1370 przepisy

Zupy i buliony

345 przepisy

Gotowane

1452 przepisy

Łosoś

63 przepisy

Śniadanie

470 przepisy