REKLAMA
Źródło: VICHAILAO from Getty Images
Twarogowe placki
Twarogowe placki swoją prostotą i smakiem ucieszą całą rodzinę. Poza tym, twaróg nadaje tym plackom przyjemnie delikatny i kremowy smak.
REKLAMA
Składniki
porcje
4
- 250 g twaróg
- 2 szt jajka
- 200 g mąka zwykła specjalna
- 1 szt Proszek do pieczenia
- 50 g cukier
- 1 szt cukier waniliowy
Najnowsze ulotki
REKLAMA
Procedura
30 min.
1. Krok
W dużej misce wymieszaj twaróg, jajka, mąkę pszenną, proszek do pieczenia, cukier i cukier waniliowy.
2. Krok
Wymieszaj ciasto, dopóki nie będzie gładkie.
3. Krok
Na patelni rozgrzej trochę oleju i małymi porcjami dodawaj ciasto.
4. Krok
Naleśniki smaż do złotego koloru z obu stron.
5. Krok
Podaj gotowe placuszki posypane cukrem pudrem lub polane świeżymi owocami.