REKLAMA

Źródło: VICHAILAO from Getty Images

Twarogowe placki

Twarogowe placki swoją prostotą i smakiem ucieszą całą rodzinę. Poza tym, twaróg nadaje tym plackom przyjemnie delikatny i kremowy smak.

REKLAMA

Składniki

porcje
4
  • 250 g twaróg Dodano do
  • 2 szt jajka Dodano do
  • 200 g mąka zwykła specjalna Dodano do
  • 1 szt Proszek do pieczenia Dodano do
  • 50 g cukier Dodano do
  • 1 szt cukier waniliowy Dodano do
REKLAMA

Procedura

30 min.
1. Krok

W dużej misce wymieszaj twaróg, jajka, mąkę pszenną, proszek do pieczenia, cukier i cukier waniliowy.

2. Krok

Wymieszaj ciasto, dopóki nie będzie gładkie.

3. Krok

Na patelni rozgrzej trochę oleju i małymi porcjami dodawaj ciasto.

4. Krok

Naleśniki smaż do złotego koloru z obu stron.

5. Krok

Podaj gotowe placuszki posypane cukrem pudrem lub polane świeżymi owocami.

Najnowsze przepisy

Najnowsze przepisy

Reels

Nowy

Górne kategorie

Ciasta

379 przepisy

Obiad

2157 przepisy

Dania mięsne

1113 przepisy

Ciastka

349 przepisy

Ciasta i desery

1370 przepisy

Gotowane

1452 przepisy

Na patelni

560 przepisy

Śniadanie

470 przepisy

Kolacja

2016 przepisy

Deser

1521 przepisy

Zupy i buliony

345 przepisy