REKLAMA

Źródło: VICHAILAO from Getty Images

Twarogowe placki

Twarogowe placki swoją prostotą i smakiem ucieszą całą rodzinę. Poza tym, twaróg nadaje tym plackom przyjemnie delikatny i kremowy smak.

REKLAMA

Składniki

porcje
4
  • 250 g twaróg Dodano do
  • 2 szt jajka Dodano do
  • 200 g mąka zwykła specjalna Dodano do
  • 1 szt Proszek do pieczenia Dodano do
  • 50 g cukier Dodano do
  • 1 szt cukier waniliowy Dodano do
REKLAMA

Procedura

30 min.
1. Krok

W dużej misce wymieszaj twaróg, jajka, mąkę pszenną, proszek do pieczenia, cukier i cukier waniliowy.

2. Krok

Wymieszaj ciasto, dopóki nie będzie gładkie.

3. Krok

Na patelni rozgrzej trochę oleju i małymi porcjami dodawaj ciasto.

4. Krok

Naleśniki smaż do złotego koloru z obu stron.

5. Krok

Podaj gotowe placuszki posypane cukrem pudrem lub polane świeżymi owocami.

Najnowsze przepisy

Najnowsze przepisy

Reels

Nowy

Górne kategorie

Obiad

2166 przepisy

Zupy i buliony

347 przepisy

Ciasta i desery

1371 przepisy

Dania mięsne

1123 przepisy

Śniadanie

476 przepisy

Kolacja

2027 przepisy

Deser

1524 przepisy

Ciastka

352 przepisy

Ciasta

379 przepisy

Makaron

240 przepisy