REKLAMA
Tradycyjny strogonow przepis
Jest to przepis na wołowinę Stroganow, która jest tradycyjnym rosyjskim daniem.
REKLAMA
Składniki
porcje
4
- 500 gramy Wołowina
- 2 kawałek The Onion
- 250 g świeże grzyby
- 2 łyżki Zwykła mąka
- 100 ml Krem do gotowania
- 100 ml Bulion wołowy
- Sól i świeżo zmielony czarny pieprz
- 3 Łyżka oleje
- 1 łyżeczka Musztarda
- 1 Sos Worcestershire
Najnowsze ulotki
REKLAMA
Procedura
60 min.
1. Krok
Umyć mięso pod bieżącą wodą, osuszyć i pokroić w cienkie paski.
2. Krok
Cebulę i grzyby oczyścić i pokroić w cienkie paski.
3. Krok
Rozgrzać olej na patelni i obsmażyć mięso z obu stron. Następnie wyjąć i odstawić na bok.
4. Krok
Na tej samej patelni podsmażyć cebulę na złoty kolor. Dodać grzyby i smażyć, aż będą miękkie.
5. Krok
Następnie dodaj mąkę, dobrze wymieszaj i gotuj przez około minutę. Następnie dodaj bulion wołowy i pozwól mieszaninie zgęstnieć.
6. Krok
Dodaj śmietanę do gotowania, dodaj musztardę i sos worcestershire i wymieszaj wszystko razem.
7. Krok
Włożyć mięso z powrotem na patelnię, posypać solą i pieprzem i gotować jeszcze przez 10 minut.