REKLAMA

Tatar ze szpinaku

Należysz do miłośników tataru? Czy próbowałeś już tataru bez mięsa? Wystarczy kilka składników, pyszny tost i doskonały tatar ze szpinaku już gotowy.

REKLAMA

Składniki

porcje
4
  • 2 cukinia Dodano do
  • 3 czosnek Dodano do
  • 1 czerwona cebula Dodano do
  • 2 łyżeczka musztarda Dijon Dodano do
  • 12 łyżeczka sól Dodano do
  • 1 łyżka stołowa Sojowy sos Dodano do
  • 2 łyżka stołowa keczup Dodano do
  • 1 łyżka stołowa pieprz czarny mielony Dodano do
  • 1 łyżka stołowa mielona słodka papryka Dodano do
  • 1 łyżeczka Szczypiorek Dodano do
REKLAMA

Procedura

20 min.
1. Krok

Cukinię ścieramy na grubej tarce, solimy i pozostawiamy na 10 minut.

2. Krok

Ogórki odcedzamy i wyciskamy, aby pozbyć się nadmiaru wody.

3. Krok

Na patelnię podgrzewamy trochę oleju, na którym podsmażamy drobno pokrojoną cebulę.

4. Krok

Dodajemy mieloną słodką paprykę i smażymy przez minutę.

5. Krok

Dodajemy cukinię do patelni wraz z musztardą, ketchupem i sosem sojowym, a następnie gotujemy, mieszając od czasu do czasu przez 7-8 minut.

6. Krok

Na koniec dodajemy wyciśnięte ząbki czosnku, doprawiamy do smaku i gotujemy jeszcze 2-3 minuty.

7. Krok

Podajemy gotowy tatara z cukinii na opieczonym pełnoziarnistym chlebie posypanym szczypiorkiem.

Najnowsze przepisy

Najnowsze przepisy

Reels

Nowy

Górne kategorie

Ciasta

379 przepisy

Obiad

2157 przepisy

Dania mięsne

1113 przepisy

Ciastka

349 przepisy

Ciasta i desery

1370 przepisy

Gotowane

1452 przepisy

Na patelni

560 przepisy

Śniadanie

470 przepisy

Kolacja

2016 przepisy

Deser

1521 przepisy

Zupy i buliony

345 przepisy