REKLAMA
Tatar ze szpinaku
Należysz do miłośników tataru? Czy próbowałeś już tataru bez mięsa? Wystarczy kilka składników, pyszny tost i doskonały tatar ze szpinaku już gotowy.
REKLAMA
Składniki
porcje
4
- 2 cukinia
- 3 czosnek
- 1 czerwona cebula
- 2 łyżeczka musztarda Dijon
- 1⁄2 łyżeczka sól
- 1 łyżka stołowa Sojowy sos
- 2 łyżka stołowa keczup
- 1 łyżka stołowa pieprz czarny mielony
- 1 łyżka stołowa mielona słodka papryka
- 1 łyżeczka Szczypiorek
Najnowsze ulotki
REKLAMA
Procedura
20 min.
1. Krok
Cukinię ścieramy na grubej tarce, solimy i pozostawiamy na 10 minut.
2. Krok
Ogórki odcedzamy i wyciskamy, aby pozbyć się nadmiaru wody.
3. Krok
Na patelnię podgrzewamy trochę oleju, na którym podsmażamy drobno pokrojoną cebulę.
4. Krok
Dodajemy mieloną słodką paprykę i smażymy przez minutę.
5. Krok
Dodajemy cukinię do patelni wraz z musztardą, ketchupem i sosem sojowym, a następnie gotujemy, mieszając od czasu do czasu przez 7-8 minut.
6. Krok
Na koniec dodajemy wyciśnięte ząbki czosnku, doprawiamy do smaku i gotujemy jeszcze 2-3 minuty.
7. Krok
Podajemy gotowy tatara z cukinii na opieczonym pełnoziarnistym chlebie posypanym szczypiorkiem.