REKLAMA
:brightness(2):contrast(2):rgb(2,-2,0):sharpen(0.2,0.2,true)/pl/recipe/bfz1sfr9XZ8Fxnh_SWCZ/7436a5d3cb198a8e37229d9b35bdea.jpeg)
Szybkie Ciasto z Galaretką Bez Pieczenia
REKLAMA
Składniki
porcje
4
Ciasto
- 60 g ciastka z lotosu
- 28 g masło
Krem:
- 100 g Delikatny twarożek
- 40 g salko
- 14 g żelatyna w proszku
- 40 g bita śmietana
- esencja waniliowa
Galaretka
- 6 g Żelatyna
- Sok z marakui
Do dekoracji
- Marakuja
Najnowsze ulotki
REKLAMA
Procedura
60 min.
1. Krok
Przygotować bazę. Zmiel herbatniki i wymieszaj z masłem. Wyłożyć na dno wysokich foremek i odstawić.
:brightness(2):contrast(2):rgb(2,-2,0):sharpen(0.2,0.2,true)/pl/recipe/bfz1sfr9XZ8Fxnh_SWCZ/2e333f89d7c0fd9aeb01ad0dddce00.png)
Źródło: Youtube
2. Krok
Zacznijmy przygotowywać krem. W misce wymieszaj wszystkie składniki potrzebne do kremu. Wylej część kremu na sztywne ciasto. Włóż do zamrażarki, aby odpowiednio zastygł.
:brightness(2):contrast(2):rgb(2,-2,0):sharpen(0.2,0.2,true)/pl/recipe/bfz1sfr9XZ8Fxnh_SWCZ/3cf6f69e131e1718c93a6ee1bfd9bf.png)
Źródło: Youtube
3. Krok
Przygotuj żelatynę zgodnie z instrukcją na opakowaniu. Zamiast wody użyj soku z marakui. Wylej żelatynę na ubitą śmietanę i ponownie wstaw do lodówki.
:brightness(2):contrast(2):rgb(2,-2,0):sharpen(0.2,0.2,true)/pl/recipe/bfz1sfr9XZ8Fxnh_SWCZ/8d30ac549ca29663913abf6a9f07d7.jpeg)
Źródło: Youtube
4. Krok
Resztę kremu wyłożyć na stwardniałą żelatynę i poczekać, aż ciasteczka ostygną. Udekorować świeżą marakują.
:brightness(2):contrast(2):rgb(2,-2,0):sharpen(0.2,0.2,true)/pl/recipe/bfz1sfr9XZ8Fxnh_SWCZ/a40d945048b3cfb47ab24ae8f54d0f.png)
Źródło: Youtube