REKLAMA

Źródło: aizram18 from Getty Images

Szpinak z masłem i parmezanem

Prosty, ale pyszny włoski przepis na szpinak. Szpinak jest smażony na maśle i przyprawiany startym parmezanem. Idealny jako dodatek lub wzbogacenie Twoich dań z makaronem.

REKLAMA

Składniki

porcje
4
  • 500 gramy świeży szpinak Dodano do
  • 50 gramy masło Dodano do
  • 50 gramy Starty parmigiano reggiano Dodano do
  • 1 szczypta sól i pieprz Dodano do
REKLAMA

Procedura

20 min.
1. Krok

Dokładnie umyj szpinak i usuń łodygi. Osusz go, delikatnie go tapkając czystym ręcznikiem.

2. Krok

W dużej patelni rozpuść masło na średnim ogniu.

3. Krok

Dodaj szpinak i gotuj, aż zmięknie, mieszając od czasu do czasu.

4. Krok

Doprawić solą i pieprzem do smaku.

5. Krok

Zdejmij patelnię z ognia i dodaj starty parmezan, mieszając dobrze, aż całkowicie się rozpuści i połączy ze szpinakiem.

6. Krok

Podawać natychmiast, kiedy są jeszcze ciepłe.

Najnowsze przepisy

Najnowsze przepisy

Reels

Nowy

Górne kategorie

Ciasta

379 przepisy

Dania mięsne

1113 przepisy

Obiad

2157 przepisy

Ciastka

349 przepisy

Fermentacja

75 przepisy

Ciasta i desery

1370 przepisy

Zupy i buliony

345 przepisy

Gotowane

1452 przepisy

Na patelni

560 przepisy

Łosoś

63 przepisy