REKLAMA

Źródło: aizram18 from Getty Images

Szpinak z masłem i parmezanem

Prosty, ale pyszny włoski przepis na szpinak. Szpinak jest smażony na maśle i przyprawiany startym parmezanem. Idealny jako dodatek lub wzbogacenie Twoich dań z makaronem.

REKLAMA

Składniki

porcje
4
  • 500 gramy świeży szpinak Dodano do
  • 50 gramy masło Dodano do
  • 50 gramy Starty parmigiano reggiano Dodano do
  • 1 szczypta sól i pieprz Dodano do
REKLAMA

Procedura

20 min.
1. Krok

Dokładnie umyj szpinak i usuń łodygi. Osusz go, delikatnie go tapkając czystym ręcznikiem.

2. Krok

W dużej patelni rozpuść masło na średnim ogniu.

3. Krok

Dodaj szpinak i gotuj, aż zmięknie, mieszając od czasu do czasu.

4. Krok

Doprawić solą i pieprzem do smaku.

5. Krok

Zdejmij patelnię z ognia i dodaj starty parmezan, mieszając dobrze, aż całkowicie się rozpuści i połączy ze szpinakiem.

6. Krok

Podawać natychmiast, kiedy są jeszcze ciepłe.

Najnowsze przepisy

Najnowsze przepisy

Reels

Nowy

Górne kategorie

Obiad

2153 przepisy

Ciastka

346 przepisy

Dania mięsne

1104 przepisy

Zupy i buliony

345 przepisy

Deser

1518 przepisy

Łosoś

63 przepisy

Śniadanie

463 przepisy

Kolacja

2008 przepisy

Ciasta

378 przepisy

Ciasta i desery

1368 przepisy