REKLAMA

Źródło: Mieko_Photo from Getty Images

Szparagi z patelni

Klasyczny przepis na szparagi z patelni. Idealne danie na wiosnę, kiedy szparagi są najsmaczniejsze. Szybkie, proste i pyszne.

REKLAMA

Składniki

porcje
4
  • 2 łyżki masla Dodano do
  • 2 zęby czosnku Dodano do
  • 1 szczypta soli Dodano do
  • 1 szczypta pieprzu Dodano do
  • 500 g szparagów Dodano do
REKLAMA

Procedura

25 min.
1. Krok

Obierz szparagi i pokrój końcówki.

2. Krok

Rozgrzej masło na patelni.

3. Krok

Dodaj szparagi i podsmaż przez 10 minut.

4. Krok

Dodaj posiekany czosnek, sól i pieprz do szparagów i smaż przez kolejne 5 minut.

5. Krok

Podawaj szparagi na ciepło.

Najnowsze przepisy

Najnowsze przepisy

Reels

Nowy

Górne kategorie

Ciasta

379 przepisy

Kolacja

2011 przepisy

Dania mięsne

1108 przepisy

Śniadanie

469 przepisy

Deser

1521 przepisy

Awokado

51 przepisy

Obiad

2157 przepisy