REKLAMA

Źródło: Mieko_Photo from Getty Images

Szparagi z patelni

Klasyczny przepis na szparagi z patelni. Idealne danie na wiosnę, kiedy szparagi są najsmaczniejsze. Szybkie, proste i pyszne.

REKLAMA

Składniki

porcje
4
  • 2 łyżki masla Dodano do
  • 2 zęby czosnku Dodano do
  • 1 szczypta soli Dodano do
  • 1 szczypta pieprzu Dodano do
  • 500 g szparagów Dodano do
REKLAMA

Procedura

25 min.
1. Krok

Obierz szparagi i pokrój końcówki.

2. Krok

Rozgrzej masło na patelni.

3. Krok

Dodaj szparagi i podsmaż przez 10 minut.

4. Krok

Dodaj posiekany czosnek, sól i pieprz do szparagów i smaż przez kolejne 5 minut.

5. Krok

Podawaj szparagi na ciepło.

Najnowsze przepisy

Najnowsze przepisy

Reels

Nowy

Górne kategorie

Ciasta

379 przepisy

Dania mięsne

1113 przepisy

Obiad

2157 przepisy

Fermentacja

75 przepisy

Ciastka

349 przepisy

Ciasta i desery

1370 przepisy

Zupy i buliony

345 przepisy

Gotowane

1452 przepisy

Na patelni

560 przepisy

Łosoś

63 przepisy