REKLAMA

Źródło: RitaE from Pixabay

Sznycel z Indyka

Klasyczny sznycel z indyka, smażony na złoty kolor, podawany z ulubionymi dodatkami, to wreście pomysł na szybki i pyszny obiad. Danie to jest nie tylko smaczne, ale także lekkie i zdrowe - idealne na każdą okazję!

REKLAMA

Składniki

porcje
4
  • 4 Kawałki filet z indyka Dodano do
  • 1 szkło Mąka Dodano do
  • 2 Sztuka jajka Dodano do
  • 1 szkło bułka tarta Dodano do
  • 12 Okulary Olej do smażenia Dodano do
  • 1 szczypta sól Dodano do
  • 1 szczypta pieprz Dodano do
REKLAMA

Procedura

30 min.
1. Krok

Przygotuj wszystkie składniki.

2. Krok

Filety z indyka dopraw jednakowo z obu stron solą i pieprzem.

3. Krok

Każdy kawałek mięsa obtocz najpierw w mące, potem w rozkłóconym jajku, a na końcu w bułce tartej.

4. Krok

Na patelni rozgrzej olej, a następnie smaż sznycle z obu stron, na złoty kolor.

5. Krok

Podawaj gorące, z ulubionymi dodatkami, np. ziemniakami i surówką. Smacznego!

Najnowsze przepisy

Najnowsze przepisy

Reels

Nowy

Górne kategorie

Ciasta

379 przepisy

Dania mięsne

1113 przepisy

Obiad

2157 przepisy

Fermentacja

75 przepisy

Ciastka

349 przepisy

Ciasta i desery

1370 przepisy

Zupy i buliony

345 przepisy

Gotowane

1452 przepisy

Łosoś

63 przepisy

Śniadanie

470 przepisy