REKLAMA
Źródło: RitaE from Pixabay
Sznycel z Indyka
Klasyczny sznycel z indyka, smażony na złoty kolor, podawany z ulubionymi dodatkami, to wreście pomysł na szybki i pyszny obiad. Danie to jest nie tylko smaczne, ale także lekkie i zdrowe - idealne na każdą okazję!
REKLAMA
Składniki
porcje
4
- 4 Kawałki filet z indyka
- 1 szkło Mąka
- 2 Sztuka jajka
- 1 szkło bułka tarta
- 1⁄2 Okulary Olej do smażenia
- 1 szczypta sól
- 1 szczypta pieprz
Najnowsze ulotki
REKLAMA
Procedura
30 min.
1. Krok
Przygotuj wszystkie składniki.
2. Krok
Filety z indyka dopraw jednakowo z obu stron solą i pieprzem.
3. Krok
Każdy kawałek mięsa obtocz najpierw w mące, potem w rozkłóconym jajku, a na końcu w bułce tartej.
4. Krok
Na patelni rozgrzej olej, a następnie smaż sznycle z obu stron, na złoty kolor.
5. Krok
Podawaj gorące, z ulubionymi dodatkami, np. ziemniakami i surówką. Smacznego!