REKLAMA
Szaszłyki z grilla
REKLAMA
Składniki
porcje
4
- 2 łyżka stołowa ocet
- 1 łyżka stołowa pieprz czarny mielony
- 1 łyżka stołowa Sól
- 6 szt The Onion
- 1 sok z cytryny
- 11⁄2 kg udziec jagnięcy
Najnowsze ulotki
REKLAMA
Procedura
120 min.
1. Krok
Do dużej miski dodajemy przyprawy, sól, ocet i pokrojoną w plastry cebulę. Dodajemy sok z cytryny i wszystko dobrze mieszamy.
Źródło: Youtube
2. Krok
Oczyść mięso jagnięce i pokrój na duże kawałki. Dodajemy je do mieszanki cebulowej. Przykryj folią i pozostaw na 3-6 godzin. Najlepiej całą noc.
Źródło: Youtube
3. Krok
Mięso nabijamy na szpikulec i możemy grillować. Podczas grillowania regularnie obracamy, aby mięso było upieczone z każdej strony.
Źródło: Youtube