REKLAMA
:brightness(2):contrast(2):rgb(2,-2,0):sharpen(0.2,0.2,true)/pl/recipe/qO-8Brm4z6O5XI1YIxEb/98b5699e28371fb25184722b254a7a.jpeg)
Szaszłyki z grilla
REKLAMA
Składniki
porcje
4
- 2 łyżka stołowa ocet
- 1 łyżka stołowa pieprz czarny mielony
- 1 łyżka stołowa Sól
- 6 szt The Onion
- 1 sok z cytryny
- 11⁄2 kg udziec jagnięcy
Najnowsze ulotki
REKLAMA
Procedura
120 min.
1. Krok
Do dużej miski dodajemy przyprawy, sól, ocet i pokrojoną w plastry cebulę. Dodajemy sok z cytryny i wszystko dobrze mieszamy.
:brightness(2):contrast(2):rgb(2,-2,0):sharpen(0.2,0.2,true)/pl/recipe/qO-8Brm4z6O5XI1YIxEb/7737b0edad8270e59a3560444df1e9.jpeg)
Źródło: Youtube
2. Krok
Oczyść mięso jagnięce i pokrój na duże kawałki. Dodajemy je do mieszanki cebulowej. Przykryj folią i pozostaw na 3-6 godzin. Najlepiej całą noc.
:brightness(2):contrast(2):rgb(2,-2,0):sharpen(0.2,0.2,true)/pl/recipe/qO-8Brm4z6O5XI1YIxEb/24c81a8fb4f3edb030e5ddc70663b8.jpeg)
Źródło: Youtube
3. Krok
Mięso nabijamy na szpikulec i możemy grillować. Podczas grillowania regularnie obracamy, aby mięso było upieczone z każdej strony.
:brightness(2):contrast(2):rgb(2,-2,0):sharpen(0.2,0.2,true)/pl/recipe/qO-8Brm4z6O5XI1YIxEb/894edd7121f7fda76fb483183f29e7.jpeg)
Źródło: Youtube