REKLAMA

Szaszłyk z piekarnika

Ten przepis na szaszłyk z piekarnika jest łatwy do wykonania i będzie idealny szybki obiad lub kolację.

REKLAMA

Składniki

porcje
4
  • 4 kurze filety, pokrojone w kostkę Dodano do
  • 1 papryka Dodano do
  • 1 cebula Dodano do
  • 8 pieczarek Dodano do
  • 4 łyżki oliwy z oliwek Dodano do
  • 1 Łyżka suszonego oregano Dodano do
  • sól i pieprz do smaku Dodano do
REKLAMA

Procedura

30 min.
1. Krok

Rozgrzej piekarnik do temperatury 200 stopni Celsjusza. Przygotuj wszystkie składniki i ułóż je na szaszłykowych patyczkach.

2. Krok

Umieść szaszłyki na blaszce do pieczenia i skrop oliwą z oliwek, o oraz dodaj sól i pieprz.

3. Krok

Piecz szaszłyki w piekarniku przez około 20 minut lub aż mięso będzie dobrze przypieczone.

4. Krok

Podawaj szaszłyki jeszcze ciepłe.

Najnowsze przepisy

Najnowsze przepisy

Reels

Nowy

Górne kategorie

Dania mięsne

1110 przepisy

Zupy i buliony

345 przepisy

Kolacja

2013 przepisy

Deser

1521 przepisy

Ciasta

379 przepisy

Bez pieczenia

184 przepisy

Słowacki

110 przepisy

Śniadanie

470 przepisy

Obiad

2157 przepisy

Ciastka

349 przepisy