REKLAMA

Szarlotka na biszkopcie

Szybki placek nawet dla początkujących gospodyń

REKLAMA

Składniki

porcje
20
  • 12 łyżka stołowa cukier kryształ Dodano do
  • 12 łyżka stołowa mąka zwykła specjalna Dodano do
  • 12 łyżka stołowa olej Dodano do
  • 12 łyżka stołowa mleko Dodano do
  • 12 Pakiet proszek do pieczenia Dodano do
  • 12 Pakiet cukier cynamonowy Dodano do
  • 1 kg Jabłka obrane i zetrzeć Dodano do
  • 3 jajko Dodano do
REKLAMA

Procedura

30 min.
1. Krok

Obrane jabłka trzemy na tarce. Dodajemy cynamonowy cukier i dusimy je przez kilka minut.

2. Krok

Do oddzielnej naczynia dodajemy jajka, olej, mleko i cukier. Wszystko razem mieszamy.

3. Krok

Dodajemy mąkę z proszkiem do pieczenia i mieszamy razem do uzyskania gładkiej konsystencji.

4. Krok

Przygotujmy natłuszczone i skropione masłem blachy o wymiarach 20x30 cm. Połowę ciasta wylewamy na przygotowaną blachę i wkładamy do nagrzanego piekarnika, upieczone na 180 C.

5. Krok

Gdy jest już upieczone do połowy, wyjmujemy je i kładziemy jabłka na cieście. (Biszkopt powinien być już wystarczająco mocny, aby jabłka nie wpadły do środka.) Wygładzamy je i na jabłka wylewamy drugą połowę ciasta.

6. Krok

Wracamy do piekarnika i pieczemy, aż powierzchnia stanie się złota. Po ostygnięciu posypujemy cukrem pudrem. Ciasteczko jest super delikatne nawet następnego dnia (jeśli w ogóle zostanie)

Najnowsze przepisy

Najnowsze przepisy

Reels

Nowy

Górne kategorie

Ciasta

379 przepisy

Obiad

2157 przepisy

Dania mięsne

1113 przepisy

Ciastka

349 przepisy

Ciasta i desery

1370 przepisy

Gotowane

1452 przepisy

Na patelni

560 przepisy

Śniadanie

470 przepisy

Kolacja

2016 przepisy

Deser

1521 przepisy

Zupy i buliony

345 przepisy