REKLAMA
:brightness(2):contrast(2):rgb(2,-2,0):sharpen(0.2,0.2,true)/pl/recipe/kfn5p-r8gUBmWI2IjMLi/6f90231113501e0990926de0d55563.jpeg)
Źródło: cmfotoworks from Getty Images
Syrop z miodunki
REKLAMA
Składniki
porcje
1
- 250 g Miód
- 1 l woda
- 250 g cukier
Najnowsze ulotki
REKLAMA
Procedura
45 min.
1. Krok
Do dużego garnka wlewamy litr wody i dodajemy 250g melisy. Doprowadzamy do wrzenia.
2. Krok
Gdy woda zacznie wrzeć, obniżamy temperaturę i pozostawiamy ją do zaparzenia przez 30 minut.
3. Krok
Po 30 minutach odcedzamy miętę i dodajemy cukier do uzyskanego wywaru. Gotujemy na średnim ogniu, aż cukier całkowicie się rozpuści.
4. Krok
Gdy cukier się rozpuści, syrop przelewamy do czystej butelki i pozostawiamy do ostygnięcia.
5. Krok
Gotowy syrop przechowuj w lodówce i używaj w razie potrzeby.