REKLAMA

Źródło: cmfotoworks from Getty Images

Syrop z miodunki

REKLAMA

Składniki

porcje
1
  • 250 g Miód Dodano do
  • 1 l woda Dodano do
  • 250 g cukier Dodano do
REKLAMA

Procedura

45 min.
1. Krok

Do dużego garnka wlewamy litr wody i dodajemy 250g melisy. Doprowadzamy do wrzenia.

2. Krok

Gdy woda zacznie wrzeć, obniżamy temperaturę i pozostawiamy ją do zaparzenia przez 30 minut.

3. Krok

Po 30 minutach odcedzamy miętę i dodajemy cukier do uzyskanego wywaru. Gotujemy na średnim ogniu, aż cukier całkowicie się rozpuści.

4. Krok

Gdy cukier się rozpuści, syrop przelewamy do czystej butelki i pozostawiamy do ostygnięcia.

5. Krok

Gotowy syrop przechowuj w lodówce i używaj w razie potrzeby.

Najnowsze przepisy

Najnowsze przepisy

Reels

Nowy

Górne kategorie

Ciasta

379 przepisy

Obiad

2157 przepisy

Dania mięsne

1113 przepisy

Ciastka

349 przepisy

Ciasta i desery

1370 przepisy

Gotowane

1452 przepisy

Na patelni

560 przepisy

Śniadanie

470 przepisy

Kolacja

2016 przepisy

Deser

1521 przepisy

Zupy i buliony

345 przepisy