REKLAMA
Źródło: udra from Getty Images
Świąteczny poncz
Pyszny świąteczny poncz, którego nie może zabraknąć na naszym wigilijnym stole.
REKLAMA
Składniki
porcje
6
- 1 l Czerwone wino
- 200 ml Ciemny rum
- 200 g Cukier
- 1 kawałek cytryna
- 1 kawałek pomarańczowy
- 4 kawałek Goździki
- 2 kawałek Anyż
- 1 goździk Wanilia
- 4 kawałek Czarna herbata
Najnowsze ulotki
REKLAMA
Procedura
30 min.
1. Krok
Wlej czerwone wino do dużego rondla, dodaj cukier i doprowadź do wrzenia na średnim ogniu.
2. Krok
Cytrynę i pomarańczę umyć i pokroić w cienkie plasterki.
3. Krok
Do wina dodaj plasterki cytryny i pomarańczy, goździki, anyż i goździk waniliowy.
4. Krok
Gotuj wszystko przez 20 minut pod przykryciem na małym ogniu.
5. Krok
Dodaj torebki czarnej herbaty do dzbanka i pozostaw do zaparzenia na 5 minut.
6. Krok
Następnie wyjąć herbatę i wlać rum do garnka.