REKLAMA

Źródło: udra from Getty Images

Świąteczny poncz

Pyszny świąteczny poncz, którego nie może zabraknąć na naszym wigilijnym stole.

REKLAMA

Składniki

porcje
6
  • 1 l Czerwone wino Dodano do
  • 200 ml Ciemny rum Dodano do
  • 200 g Cukier Dodano do
  • 1 kawałek cytryna Dodano do
  • 1 kawałek pomarańczowy Dodano do
  • 4 kawałek Goździki Dodano do
  • 2 kawałek Anyż Dodano do
  • 1 goździk Wanilia Dodano do
  • 4 kawałek Czarna herbata Dodano do
REKLAMA

Procedura

30 min.
1. Krok

Wlej czerwone wino do dużego rondla, dodaj cukier i doprowadź do wrzenia na średnim ogniu.

2. Krok

Cytrynę i pomarańczę umyć i pokroić w cienkie plasterki.

3. Krok

Do wina dodaj plasterki cytryny i pomarańczy, goździki, anyż i goździk waniliowy.

4. Krok

Gotuj wszystko przez 20 minut pod przykryciem na małym ogniu.

5. Krok

Dodaj torebki czarnej herbaty do dzbanka i pozostaw do zaparzenia na 5 minut.

6. Krok

Następnie wyjąć herbatę i wlać rum do garnka.

Najnowsze przepisy

Najnowsze przepisy

Reels

Nowy

Górne kategorie

Ciasta

379 przepisy

Obiad

2157 przepisy

Dania mięsne

1113 przepisy

Ciastka

349 przepisy

Ciasta i desery

1370 przepisy

Gotowane

1452 przepisy

Na patelni

560 przepisy

Śniadanie

470 przepisy

Kolacja

2016 przepisy

Deser

1521 przepisy

Zupy i buliony

345 przepisy