REKLAMA
Świąteczny poncz

Świąteczny poncz

Jak przygotować świąteczny poncz, który rozjaśni chwile spędzone w gronie rodziny i przyjaciół.

REKLAMA

Składniki

porcje
8
  • 1 l Herbata owocowa (cytrusowa) Dodano do
  • 0.6 l Białe wino (słodkie/półsłodkie) Dodano do
  • 1 dcl Rum Dodano do
  • 12 szt cukier waniliowy Dodano do
  • 2 szt pomarańczowy Dodano do
  • 1 szt cytryna Dodano do
  • 3 szt Badian Dodano do
  • 2 szt Cały cynamon Dodano do
  • 6 szt goździki Dodano do
  • Przyprawy do ponczu Dodano do
REKLAMA

Procedura

35 min.
1. Krok

Przygotować wszystkie składniki. Wyciśnij sok z 2 pomarańczy i 1 cytryny. Można również przygotować drobno pokrojone owoce, takie jak mandarynki, jabłka lub pomarańcze.

Świąteczny poncz - etap przygotowania 1
2. Krok

Najpierw zaparz herbatę owocową i pozostaw ją do zaparzenia na 10-15 minut (4 saszetki na 1 litr).

3. Krok

Następnie dodajemy białe wino, rum, sok z pomarańczy, cytryn i w zasadzie każdy składnik. Poncz podgrzewamy powoli na średnim ogniu. Nie należy jednak doprowadzać do wrzenia.

4. Krok

Na koniec dopraw poncz do smaku i podawaj, najlepiej dobrze podgrzany!

Świąteczny poncz - etap przygotowania 1

Najnowsze przepisy

Najnowsze przepisy

Reels

Nowy

Górne kategorie

Ciasta

379 przepisy

Obiad

2157 przepisy

Dania mięsne

1113 przepisy

Ciastka

349 przepisy

Ciasta i desery

1370 przepisy

Gotowane

1452 przepisy

Na patelni

560 przepisy

Śniadanie

470 przepisy

Kolacja

2016 przepisy

Deser

1521 przepisy

Zupy i buliony

345 przepisy