REKLAMA
Źródło: Svetlana Kolpakova from Canva
Świąteczny poncz z sokiem
Przepis na niezwykły świąteczny poncz z sokiem.
REKLAMA
Składniki
porcje
8
- 2 l Sok imbirowy
- 1 l Sok jabłkowy
- 1 l Sok pomarańczowy
- 4 kawałek Goździki
- 1 kawałek Cały cynamon
- 1 kawałek cytryna
- 200 g Cukier
- 200 ml Rum
Najnowsze ulotki
REKLAMA
Procedura
15 min.
1. Krok
Wlej imbir, jabłko i sok pomarańczowy do dużego rondla. Wymieszać do połączenia i doprowadzić do wrzenia.
2. Krok
Do gotującego się soku dodać goździki i cynamon. Gotować na małym ogniu przez około 10 minut.
3. Krok
Dodajemy cukier i skórkę z jednej cytryny. Najlepiej użyć świeżej cytryny, którą kroimy w cienkie plasterki i dodajemy do naczynia. Do ponczu można również dodać sok z cytryny.
4. Krok
Na koniec dodaj rum. Zamiast rumu można użyć innego alkoholu, w zależności od upodobań.