REKLAMA

Sushi

Przepis na sushi tak dobre jak z restauracji.

REKLAMA
Oto ranking 10 najlepszych dań na świecie

Przepis można znaleźć w tym artykule

Oto ranking 10 najlepszych dań na świecie

Składniki

porcje
3

Składniki

  • 2 filiżanki japońskiego ryżu do sushi Dodano do
  • 2 łyżki stołowe octu ryżowego Dodano do
  • 2 łyżki cukier kryształ Dodano do
  • 12 łyżeczki sól Dodano do
  • ryż nori Dodano do
  • Sos sojowy dla smaku Dodano do

Wypełnienie

  • Pokrojony surowy łosoś Dodano do
  • tuńczyk Dodano do
  • ogórek Dodano do
  • Awokado Dodano do
  • plastry marynowanego imbiru Dodano do
REKLAMA

Procedura

60 min.

Ryż umyj i zalej 2 szklankami wody, następnie odstaw na 30 minut. Po tym czasie odcedź wodę i przełóż ryż do garnka. W rondelku wymieszaj ocet ryżowy, cukier i sól. Wlej do ryżu i wymieszaj.Przykrywamy pokrywką, stawiamy na małym ogniu i gotujemy około 15 minut, aż ryż zmięknie. Przygotuj plastry wodorostów i umieść je na matach bambusowych. Na dolnej połowie ułóż warstwę ryżu, a następnie cienko pokrojone nadzienie. Gotowe plastry ryżu zwiń razem z nadzieniem i podawaj skropione sosem sojowym.

Najnowsze przepisy

Najnowsze przepisy

Reels

Nowy

Górne kategorie

Ciasta

379 przepisy

Obiad

2157 przepisy

Dania mięsne

1113 przepisy

Ciastka

349 przepisy

Ciasta i desery

1370 przepisy

Gotowane

1452 przepisy

Na patelni

560 przepisy

Śniadanie

470 przepisy

Kolacja

2016 przepisy

Deser

1521 przepisy

Zupy i buliony

345 przepisy