REKLAMA
Źródło: Claudio Doenitz from Getty Images
Surówka z selera z rodzynkami
Chrupiąca, zdrowa surówka o delikatnym słodkim akcencie. Idealna jako dodatek do obiadu czy kolacji.
REKLAMA
Składniki
porcje
4
- 1⁄2 kg seler
- 100 g rodzynki
- 2 ks jabłka
- 2 łyżki octu jabłkowego
- 2 łyżki oliwy z oliwek
- soli i pieprz
- Orzechy
Najnowsze ulotki
REKLAMA
Procedura
15 min.
1. Krok
Seler obrać i zetrzeć na tarce o dużych oczkach. Jabłka obrać, usunąć gniazda nasienne i zetrzeć na tarce o dużych oczkach. Namocz sułtanki w ciepłej wodzie przez 10 minut, a następnie osusz.
2. Krok
Umieść starte jabłka, seler i rodzynki sułtańskie w misce. Dodać ocet, olej, sól i pieprz. Dokładnie wymieszać.
3. Krok
Odstawić sałatkę na 10 minut, aby składniki się połączyły.
4. Krok
Wymieszać jeszcze raz przed podaniem i udekorować orzechami.