REKLAMA

Źródło: Claudio Doenitz from Getty Images

Surówka z selera z rodzynkami

Chrupiąca, zdrowa surówka o delikatnym słodkim akcencie. Idealna jako dodatek do obiadu czy kolacji.

REKLAMA

Składniki

porcje
4
  • 12 kg seler Dodano do
  • 100 g rodzynki Dodano do
  • 2 ks jabłka Dodano do
  • 2 łyżki octu jabłkowego Dodano do
  • 2 łyżki oliwy z oliwek Dodano do
  • soli i pieprz Dodano do
  • Orzechy Dodano do
REKLAMA

Procedura

15 min.
1. Krok

Seler obrać i zetrzeć na tarce o dużych oczkach. Jabłka obrać, usunąć gniazda nasienne i zetrzeć na tarce o dużych oczkach. Namocz sułtanki w ciepłej wodzie przez 10 minut, a następnie osusz.

2. Krok

Umieść starte jabłka, seler i rodzynki sułtańskie w misce. Dodać ocet, olej, sól i pieprz. Dokładnie wymieszać.

3. Krok

Odstawić sałatkę na 10 minut, aby składniki się połączyły.

4. Krok

Wymieszać jeszcze raz przed podaniem i udekorować orzechami.

Najnowsze przepisy

Najnowsze przepisy

Reels

Nowy

Górne kategorie

Ciasta

379 przepisy

Obiad

2157 przepisy

Dania mięsne

1113 przepisy

Ciastka

349 przepisy

Ciasta i desery

1370 przepisy

Gotowane

1452 przepisy

Na patelni

560 przepisy

Śniadanie

470 przepisy

Kolacja

2016 przepisy

Deser

1521 przepisy

Zupy i buliony

345 przepisy