REKLAMA
:brightness(2):contrast(2):rgb(2,-2,0):sharpen(0.2,0.2,true)/pl/recipe/eclpb4HJq7_HVvoH6uad/5183c7e7127a6acdd6f2d5ed422c18.jpeg)
Źródło: Pexels
Surówka z marchewki
Zdrowy i orzeźwiający dodatek do obiadu.
REKLAMA
Składniki
porcje
4
- 4 marchewki
- 1 Łyżka soku z cytryny
- 2 łyżki oleju
- 1 łyżeczka miodu
- sól i pieprz do smaku
Najnowsze ulotki
REKLAMA
Procedura
10 min.
1. Krok
Marchewki umyj, obierz i zetrzyj na tarce o grubych oczkach.
2. Krok
W misce wymieszaj sok z cytryny, olej, miód, posiekaną natkę pietruszki, sól i pieprz.
3. Krok
Dodaj starte marchewki do marynaty i dokładnie wymieszaj.
4. Krok
Odstaw na kilka minut, aby smaki się połączyły.