REKLAMA
Surówka z czerwonej kapusty
Wyśmienita, chrupiąca, słodka sałatka z kapusty. Świetny dodatek 🥰
REKLAMA
Składniki
porcje
10
- 600 g Czerwonej kapusty
- 1 capia
- 1 Większą cebulę
- 1 puszka kukurydzy
- 400 ml majonez
- Sól
- 70 g cukru pudru
- pieprz czarny mielony
Najnowsze ulotki
REKLAMA
Procedura
30 min.
1. Krok
Kapustę zetrzyj na najgrubszej części tarki (jak ser).
2. Krok
Dodaj posiekaną na małe kawałki paprykę, cebulę, kukurydzę (bez zalewy), majonez, cukier, sól i czarny pieprz.
3. Krok
Wszystko dobrze wymieszaj i w razie potrzeby dosól według uznania.
4. Krok
Jeśli masz większą kapustę, spodziewaj się, że będziesz musiał dodać więcej składników i majonezu (aby nie był suchy)
5. Krok
Jeśli nie chcesz, aby to było takie ciężkie, spokojnie możesz wymienić 1/2 butelki majonezu na jeden kremowy biały jogurt.
6. Krok
Sałata jest świetna, nawet jeśli dodasz chili