REKLAMA
Źródło: Pixabay
Spaghetti z owocami morza
Smakowite spaghetti z owocami morza, które przeniesie Cię myślami prosto do słonecznej Italii. Perfekcyjne połączenie makaronu, krewetek, małży, kalmarów i świeżych ziół. Proste w przygotowaniu, pełne smaku.
REKLAMA
Składniki
porcje
4
- 400 g spaghetti
- 200 g mieszanych owoców morza (np. mrożonych: krewetki, małże kalmary)
- 1 Czerwony papryka
- 1 Czerwony papryczka chili
- pół pęczka natki pietruszki
- 1 cytryna
- oliwa z oliwek
- sól, pieprz
Najnowsze ulotki
REKLAMA
Procedura
45 min.
1. Krok
Rozgrzej w largej patelni odrobinę oliwy z oliwek. Dodaj posiekany czosnek i pokrojoną w drobną kostkę paprykę, smaż przez 2 minuty.
2. Krok
Dodaj owoce morza, posiekane chili i smaż aż będą gotowe (około 5-7 minut). W międzyczasie ugotuj spaghetti al dente.
3. Krok
Dodaj ugotowane spaghetti do patelni z owocami morza, wymieszaj całość. Sok z cytryny, pieprz, sól i posiekana natka pietruszki dodaj na patelni, dobrze wymieszaj.
4. Krok
Podawaj gorące, posypane natką pietruszki i skropione oliwą z oliwek.