REKLAMA

Źródło: Pixabay

Spaghetti z owocami morza

Smakowite spaghetti z owocami morza, które przeniesie Cię myślami prosto do słonecznej Italii. Perfekcyjne połączenie makaronu, krewetek, małży, kalmarów i świeżych ziół. Proste w przygotowaniu, pełne smaku.

REKLAMA

Składniki

porcje
4
  • 400 g spaghetti Dodano do
  • 200 g mieszanych owoców morza (np. mrożonych: krewetki, małże kalmary) Dodano do
  • 1 Czerwony papryka Dodano do
  • 1 Czerwony papryczka chili Dodano do
  • pół pęczka natki pietruszki Dodano do
  • 1 cytryna Dodano do
  • oliwa z oliwek Dodano do
  • sól, pieprz Dodano do
REKLAMA

Procedura

45 min.
1. Krok

Rozgrzej w largej patelni odrobinę oliwy z oliwek. Dodaj posiekany czosnek i pokrojoną w drobną kostkę paprykę, smaż przez 2 minuty.

2. Krok

Dodaj owoce morza, posiekane chili i smaż aż będą gotowe (około 5-7 minut). W międzyczasie ugotuj spaghetti al dente.

3. Krok

Dodaj ugotowane spaghetti do patelni z owocami morza, wymieszaj całość. Sok z cytryny, pieprz, sól i posiekana natka pietruszki dodaj na patelni, dobrze wymieszaj.

4. Krok

Podawaj gorące, posypane natką pietruszki i skropione oliwą z oliwek.

Najnowsze przepisy

Najnowsze przepisy

Reels

Nowy

Górne kategorie

Ciasta

379 przepisy

Dania mięsne

1113 przepisy

Obiad

2157 przepisy

Ciastka

349 przepisy

Fermentacja

75 przepisy

Ciasta i desery

1370 przepisy

Zupy i buliony

345 przepisy

Gotowane

1452 przepisy

Na patelni

560 przepisy

Łosoś

63 przepisy