REKLAMA
:brightness(2):contrast(2):rgb(2,-2,0):sharpen(0.2,0.2,true)/pl/recipe/zHt8EXg0EitBgsTYeSw_/c49a9185145e96aba7fce3f9f24d9e.jpeg)
Źródło: Canva
Sos tatarski
Ten pyszny kremowy sos jest bardzo uniwersalny. Może służyć jako sos do sałatki, zapiekanek, frytek, mięsa czy nawet jako dodatek do pieczywa.
REKLAMA
Składniki
porcje
4
- 1 jajko
- 2 łyżki musztardy
- 2 łyżki ketchupu
- 2 łyżki majonezu
- 1 łyżka cebuli
- drobno posiekanej
- 1 drobno posiekany ogórek kiszony
- 1 łyżeczka suszonego estragonu
- sól i pieprz do smaku
Najnowsze ulotki
REKLAMA
Procedura
10 min.
1. Krok
W misce wymieszaj jajko, musztardę, ketchup, majonez, posiekaną cebulę, ogórka i estragon.
2. Krok
Dopraw do smaku solą i pieprzem.
3. Krok
Sos tatarski jest gotowy do podania.