REKLAMA
Sos miodowo-musztardowy do sałatki
Sos miodowo-musztardowy to idealne połączenie słodyczy miodu i ostrości musztardy. Zaskakuje swoim smakiem i aromatem. Jest idealny do sałatki, ale także jako dodatek do mięs. Prosty i szybki przepis, który z pewnością przysporzy Ci wielu kulinarnych fanów!
REKLAMA
Składniki
porcje
4
- 3 łyżki miodu
- 2 łyżki musztardy (preferowana Dijon)
- 3 łyżki octu winnego
- sól i pieprz do smaku
Najnowsze ulotki
REKLAMA
Procedura
5 min.
1. Krok
W małej misce połącz miód, musztardę i ocet winny.
2. Krok
Ciągle mieszać, powoli dodaj oliwę z oliwek.
3. Krok
Dopraw solą i pieprzem do smaku.
4. Krok
Mieszaj, aż składniki się połączą i sos zgęstnieje.
5. Krok
Przechowywać w lodówce do momentu podania.