REKLAMA

Sok żurawinowy

Sok żurawinowy to idealny dodatek, by dodać trochę kwaśności i słodyczy do twojego dnia. Ten domowy sok jest pełen witamin, a także doskonały jako niealkoholowy drink na imprezę.

REKLAMA

Składniki

porcje
5
  • 1 kg żurawin Dodano do
  • 112 litry wody Dodano do
  • Sok z jednej cytryny Dodano do
REKLAMA

Procedura

45 min.
1. Krok

Żurawiny dokładnie myjemy i wkładamy do dużego garnka.

2. Krok

Dodajemy wodę i gotujemy na średnim ogniu do momentu, aż żurawiny zaczną pękać.

3. Krok

Zdejmujemy garnek z ognia i blendujemy żurawiny na gładką masę.

4. Krok

Przelewamy zawartość garnka przez sitko do innego naczynia, w celu usunięcia pestek i skórek.

5. Krok

Do uzyskanego soku dodajemy cukier i sok z cytryny, mieszamy do momentu aż cukier się rozpuści.

6. Krok

Sok żurawinowy gotowy do spożycia! Można go przechowywać w lodówce do tygodnia.

Najnowsze przepisy

Najnowsze przepisy

Reels

Nowy

Górne kategorie

Ciasta

379 przepisy

Obiad

2157 przepisy

Fermentacja

75 przepisy

Dania mięsne

1113 przepisy

Ciastka

349 przepisy

Zupy i buliony

345 przepisy

Gotowane

1452 przepisy

Bez pieczenia

185 przepisy

Łosoś

63 przepisy

Śniadanie

470 przepisy