REKLAMA

Źródło: Pixabay: RitaE

Smażony pstrąg

Smażony pstrąg to proste domowe danie z długą tradycją w mojej rodzinie. Nie wymaga żadnych skomplikowanych technik, więc nawet początkujący kucharze mogą zacząć przygotowywać to proste, ale pyszne danie.

REKLAMA

Składniki

porcje
4
  • 4 db Pstrąg Dodano do
  • 150 g Mąka Dodano do
  • 200 g bułka tarta Dodano do
  • 2 db jajko Dodano do
  • sól, pieprz do smaku Dodano do
  • Olej do smażenia Dodano do
REKLAMA

Procedura

45 min.
1. Krok

Przygotuj wszystko, czego możesz potrzebować do przygotowania. Zawsze kupuj świeżego pstrąga i przechowuj go w lodówce do czasu przygotowania pozostałych składników. Przygotuj jajka, mąkę, bułkę tartą i sól na osobnym talerzu.

2. Krok

Równomiernie oczyść i posól pstrąga. Zawsze odstawiaj rybę na kilka minut przed obtoczeniem jej w mące i jajku, aby jajko lepiej przywarło do ryby.

3. Krok

Następnie obtocz je w bułce tartej. Z tej porcji można przygotować 8-12 małych paluszków rybnych.

4. Krok

Następnie rozgrzać olej i smażyć paluszki rybne z obu stron na średnim ogniu na złoty kolor. Uważaj, aby nie włożyć zbyt wielu ryb na patelnię na raz.

5. Krok

Gotuj najpierw mniej doskonałe kawałki, a ładniejsze kawałki pod koniec, aby efekt końcowy był doskonały.

Najnowsze przepisy

Najnowsze przepisy

Reels

Nowy

Górne kategorie

Ciasta

379 przepisy

Obiad

2157 przepisy

Dania mięsne

1113 przepisy

Ciastka

349 przepisy

Ciasta i desery

1370 przepisy

Gotowane

1452 przepisy

Na patelni

560 przepisy

Śniadanie

470 przepisy

Kolacja

2016 przepisy

Deser

1521 przepisy

Zupy i buliony

345 przepisy