REKLAMA

Źródło: Pixabay: RitaE

Smażony pstrąg

Smażony pstrąg to proste domowe danie z długą tradycją w mojej rodzinie. Nie wymaga żadnych skomplikowanych technik, więc nawet początkujący kucharze mogą zacząć przygotowywać to proste, ale pyszne danie.

REKLAMA

Składniki

porcje
4
  • 4 db Pstrąg Dodano do
  • 150 g Mąka Dodano do
  • 200 g bułka tarta Dodano do
  • 2 db jajko Dodano do
  • sól, pieprz do smaku Dodano do
  • Olej do smażenia Dodano do
REKLAMA

Procedura

45 min.
1. Krok

Przygotuj wszystko, czego możesz potrzebować do przygotowania. Zawsze kupuj świeżego pstrąga i przechowuj go w lodówce do czasu przygotowania pozostałych składników. Przygotuj jajka, mąkę, bułkę tartą i sól na osobnym talerzu.

2. Krok

Równomiernie oczyść i posól pstrąga. Zawsze odstawiaj rybę na kilka minut przed obtoczeniem jej w mące i jajku, aby jajko lepiej przywarło do ryby.

3. Krok

Następnie obtocz je w bułce tartej. Z tej porcji można przygotować 8-12 małych paluszków rybnych.

4. Krok

Następnie rozgrzać olej i smażyć paluszki rybne z obu stron na średnim ogniu na złoty kolor. Uważaj, aby nie włożyć zbyt wielu ryb na patelnię na raz.

5. Krok

Gotuj najpierw mniej doskonałe kawałki, a ładniejsze kawałki pod koniec, aby efekt końcowy był doskonały.

Najnowsze przepisy

Najnowsze przepisy

Reels

Nowy

Górne kategorie

Obiad

2166 przepisy

Zupy i buliony

347 przepisy

Ciasta i desery

1371 przepisy

Dania mięsne

1123 przepisy

Śniadanie

476 przepisy

Kolacja

2027 przepisy

Deser

1524 przepisy

Ciastka

352 przepisy

Ciasta

379 przepisy

Makaron

240 przepisy